R.Palaitis atsistatydinimo pareiškimą įteiks trečiadienį

Vidaus reikalų ministras liberalcentristas Raimundas Palaitis pasirašė atsistatydinimo pareiškimą, premjerui Andriui Kubiliui jį įteiks trečiadienį ryte, patvirtino ministro atstovė Ramunė Hazir.

„Ministras pasirašė pareiškimą ir įteiks trečiadienį ryte“, - BNS sakė ministro atstovė spaudai.

Apie atsistatydinimą R.Palaitis paskelbė pirmadienį po susitikimo su prezidente Dalia Grybauskaite ir premjeru Andriumi Kubiliumi.

„Matydamas tokią sudėtingą situaciją aš nemanau, kad mano asmuo turėtų trukdyti Lietuvai žengti į priekį ir atimiausiu metu atnešiu atsistatydinimo pareiškimą“, - Prezidentūroje po susitikimo žurnalistams sakė ministras.

Įstatymas numato, kad raštu gautą ministro atsistatydinimą premjeras ne vėliau kaip per 5 darbo dienas teikia prezidentui, o ministras atstatydintu laikomas nuo prezidento dekreto įsigaliojimo dienos. Prezidentas gali pavesti ministrui eiti pareigas, kol premjero teikimu bus paskirtas naujas ministras.

Įtampa valdančiojoje koalicijoje kilo, kai vidaus reikalų ministras R.Palaitis prieš premjero valią vasario 15 dieną iš Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) direktoriaus pareigų atleido Vitalijų Gailių ir jo pavaduotoją Vytautą Giržadą.

Ministras juos atleido remdamasis Valstybės saugumo departamento apibendrinta informacija apie tyrimus poligrafu aiškinantis, kas nutekino informaciją apie teisėsaugos planuojamas operacijas dėl banko „Snoras“.

Premjero A.Kubiliaus teigimu, šis žingsnis buvo nemotyvuotas ir skubotas. Ministro sprendimą parėmė prezidentė Dalia Grybauskaitė, kuri iš pradžių netenkino premjero teikimo atleisti R.Palaitį iš pareigų ir pasiūlė ginčą spręsti politinėmis priemonėmis Seime.


Šiame straipsnyje: Raimundas PalaitisFNTT

NAUJAUSI KOMENTARAI

krienas

krienas portretas
Na ir melagis, tai konkurso neskelbs, bet paskelbe. Atsistatydins antradieni, dabar jau treciadieni.Gal part kolegos vinculio iesko.Gerai sake Antikorupcijos komisijos nariai, kad ministras melagis, nes nese kaltinamuosius faktus apie FNTT vadus, bet taip ir neatnese.

Anas

Anas portretas
Kurį trečiadienį ?

Varvas

Varvas portretas
kiek jis cia gali tauta juokint tai savaitgali tai pirmadieni tai treciadieni. rytoi sakis pirmadieni.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių