R.Palaitis atleido FNTT direktorių V.Gailių ir jo pavaduotoją

Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis trečiadienį iš pareigų atleido Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) direktorių Vitalijų Gailių ir jo pavaduotoją Vytautą Giržadą.

Kas laikinai vadovaus tarnybai, dar sprendžiama, BNS sakė ministro patarėja Ramunė Hazir.

Antradienį ministras panaikino V.Gailiaus ir V.Giržado leidimus dirbti su slapta informacija. Tai jis padarė gavęs Valstybės saugumo departamento (VSD) teikimą. Kokią informaciją apie FNTT vadovus pateikė VSD, R.Palaitis neatskleidė.

FNTT direktorių skiria ir atleidžia vidaus reikalų ministras, jo pavaduotoją - taip pat ministras, tačiau prieš tai jis turi būti gavęs tarnybos vadovo teikimą.

R.Palaitį siekiant FNTT vadovų atleidimo iš pareigų trečiadienį palaikė prezidentė Dalia Grybauskaitė. Ji pareiškė, kad ministras, panaikinęs minėtų pareigūnų leidimus dirbti su slapta informacija, pasielgė įstatymų nustatyta tvarka.

„Po patikrinimo ant abiejų FNTT vadovų krito įtarimų šešėlis. Teisėsaugos institucijų vadovų reputacija neturi kelti jokių abejonių. Ministras pasielgė įstatymų nustatyta tvarka“, - prezidentės poziciją trečiadienį BNS perdavė jos patarėja Daiva Ulbinaitė.

Seimo pirmininkė Irena Degutienė ir premjeras Andrius Kubilius trečiadienį pareiškė iki šiol negavę informacijos, kuri keltų abejonių dėl Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) ar jos vadovo Vitalijaus Gailiaus veiklos.

„Slaptos ar neslaptos informacijos, kuri būtų pagrindas abejoti FNTT ar jos vadovo veikla, nesu gavęs. Tikiuosi, kad būsiu tinkamai informuotas“, - BNS trečiadienį sakė A.Kubilius.

Abu pareigūnai dar anksčiau tikrinti poligrafu.

BNS žiniomis, patikrinimai buvo susiję su atliekamu tyrimu dėl informacijos nutekinimo apie banką „Snoras“. Aiškinamasi, kokiu būdu duomenys apie rengiamus pareigūnų veiksmus pernai lapkritį pateko „Snoro“ akcininkams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

RL

RL portretas
Ar įsipareigojimą sumokėti atlyginimus (iš savo kišenes) už laiką kol teismas gražins Juos į darbą irgi pasirašė ???

to RL

to RL portretas
baik kam jam PROTINGAM pasirašyt, kai galima sumokėt KVAILELIŲ mokesčių mokėtojų pinigais.

Kada

Kada portretas
Kada pagaliau bus atleistas visagalis palaitis?
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių