R.Palaičio atsistatydinimo pareiškimo laukiama antradienį

Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis atsistatydinimo pareiškimą premjerui Andriui Kubiliui turėtų įteikti dar antradienį.

Savaitgalį liberalcentristai, kuriems priklauso vidaus reikalų ministro portfelis, jau žada apsispręsti dėl naujo kandidato į šį postą. Realiausiu įvardijamas ministru jau buvęs Regimantas Čiupaila.

Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) vicepirmininkas Arūnas Valinskas antradienį patvirtino, kad R.Palaitis atsistatydinimo pareiškimą premjerui įteiks dar antradienį iki darbo dienos pabaigos. A.Kubilius savo ruožtu perduos šį pareiškimą Prezidentei Daliai Grybauskaitei, kuri turės pasirašyti dekretą dėl ministro atleidimo iš pareigų. 
Laikinai vidaus reikalų ministro pareigas greičiausiai bus paskirtas eiti Sveikatos apsaugos ministerijos vadovas Raimondas Šukys.

Pasak A.Valinsko, liberalcentristai dar nėra apsisprendę, kas bus siūlomas perimti R.Palaičio portfelį. „Yra keli kandidatai. Manau, kad tas sąrašas dar gali plėstis. Penktadienį arba šeštadienį šis klausimas bus sprendžiamas partijos taryboje“, - sakė A.Valinskas.

Jis patvirtino, kad tarp kandidatų yra ir R.Čiupaila, kuris 2007-2008 metais jau buvo vidaus reikalų ministras. Kitų galimų kandidatų LiCS vicepirmininkas neatskleidė. 
Kultūros ministro Arūno Gelūno, kuriam politinį prieglobstį jau siūlo Liberalų sąjūdis, LiCS frakcija Seime antradienio rytą nesvarstė. Apie tai liberalcentristai žada diskutuoti tik tuo atveju, jeigu A.Gelūnas iš tikrųjų pereis į Liberalų sąjūdžio stovyklą.

Tikimasi, kad dar antradienį Liberalų sąjūdis gali paskelbti oficialų pareiškimą, kad kultūros ministras tampa šios politinės partijos deleguotu Vyriausybės nariu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
reiktu pakeisti Geluna nes pasitaikius progai jis kaip Buskevicius tik kepure pakeice ir toliau dirba.I kara jo imti negalima savus parduods.

Skuba.

Skuba. portretas
kubiliu nepatikimas kai tik atsistatydinsi jis FNTT vadus iskarto idarbins.Nes tai ju stogas

Palaitis

Palaitis portretas
Ilgai laukus dar palauk, grįšiu iš tiesų..
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių