R.Paksas siūlo keisti premjerą A.Kubilių

Pašalintasis prezidentas europarlamentaras Rolandas Paksas abejoja, ar premjeras Andrius Kubilius turi prezidentės Dalios Grybauskaitės pasitikėjimą ir siūlo jį keisti kitu.

„Visuomenės lūpose tvyro kol kas garsiai neištartas klausimas: ar prezidentė dar pasitiki premjeru A.Kubiliumi, kuris, manding, nebevaldo situacijos Vyriausybėje, kurio nebeklauso dalis koalicijos atstovaujamų ministrų bei dalis valdančiosios daugumos“, – teigiama pirmadienį išplatintame opozicinės partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderio pareiškime.

Anot jo, atėjo laikas „į puodą įpilti švaraus vandens bei iš naujų produktų gaminti patiekalą, kuris ir patiems skanesnis būtų, ir svečią ne gėda būtų pavaišinti“.

„Akivaizdu, kad ši valdančioji dauguma ir Vyriausybė jau yra gilioje krizėje, kuri gresia peraugti ir į valstybės politinę krizę. Bandymai į kampą įsprausti šalies vadovę, bet kuria kaina įrodyti savo teisumą, pasinaudojant Antikorupcijos komisijos išvadomis yra niekur nevedantys žingsniai arba dar blogiau – keliantys dar didesnę destrukciją. Šito reikia mažiausiai, ir aš manau, kad pats laikas formuoti naują, plataus politinių jėgų sutarimo Vyriausybę“, – komentuodamas pastarųjų dienų įvykius, sakė R.Paksas.

Jo teigimu, situaciją galėtų pakeisti absoliutų prezidentės pasitikėjimą turintis premjeras, dėl kurio kandidatūros galėtų sutarti dauguma Seime atstovaujamų partijų.

Tuo metu „tvarkiečių“ seniūnas Valentinas Mazuronis, pirmadienį žurnalistų paklaustas, ar imsis konkrečių veiksmų pakeisti Vyriausybę, teigė, kad kol kas tam nėra politinės valios Seime. Opozicija neturi 71 balso, būtino atstatydinti premjerą.

Politinė įtampa šalyje kilo, kai vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis vasario 15 dieną iš pareigų atleido Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) direktorių Vitalijų Gailių ir jo pavaduotoją Vytautą Giržadą. Jie atleisti kaip netekę pasitikėjimo po tyrimo poligrafu dėl informacijos apie banką „Snoras“ nutekinimo.

Premjeras A.Kubilius šį atleidimą pavadino nemotyvuotu ir skubotu, prezidentė Dalia Grybauskaitė palaikė ministrą, teigdama, kad jis elgėsi pagal įstatymus.

Tyrimą dėl FNTT vadovų atleidimo atlikusi Seimo Antikorupcijos komisija pareiškė, kad pareigūnai atleisti be pagrindo ir pasiūlė juos grąžinti į darbą. Ji taip pat pasiūlė atleisti liberalcentristų deleguotą vidaus reikalų ministrą R.Palaitį bei paragino iš tarnybos atleisti generalinio prokuroro pavaduotoją Darių Raulušaitį.


Šiame straipsnyje: Rolandas PaksasAndrius Kubilius

NAUJAUSI KOMENTARAI

nors palinksmina

nors palinksmina portretas
ir vėl tas klauniukas išlindo :)

Už Kubilą

Už Kubilą portretas
o kiek tokių klounų dar išlys, per rinkimus nustebsim.

Aš portretas
Prašau paskirti manę labai noriu tos kėdės.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių