R.Paksas patvirtino, kad dalyvaus Seimo rinkimuose

Apkaltos būdu iš prezidento posto 2004-aisiais pašalintas Rolandas Paksas teigia ketinantis dalyvauti Seimo rinkimuose.

„Taip, vienareikšmiškai“, - BNS sakė europarlamentaras R.Paksas, paklaustas apie ketinimus siekti Seimo nario mandato.

Jis patvirtino, kad gali būti įrašytas pirmuoju opozicinės partijos „Tvarka ir teisingumas“ rinkimų sąrašo numeriu: „Aš esu partijos pirmininkas, ir natūralu, kad partijos pirmininkas turi būti sąrašo viršuje“.

Ketvirtadienį Seimas atvėrė kelią R.Paksui dalyvauti rinkimuose - priėmė Seimo rinkimų įstatymo pataisas, kurios po apkaltos kandidatuoti į Seimą politikui draudžia ketverius metus. Savo sprendimą dėl minėtų pataisų dar turi priimti prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Tai didelis žingsnis atkuriant teisingumą“, - Seimo sprendimą įvertino europarlamentaras.

Politikas teigė manantis, jog gali būti daromi žingsniai, kad jam būtų sutrukdyta dalyvauti parlamento rinkimuose, bet tai esą „nėra jokia naujiena“.

Iki šiol Seimo rinkimų įstatymas numatė, kad asmuo, kurį parlamentas apkaltos proceso tvarka pašalino iš pareigų ar panaikino jo Seimo nario mandatą, iš viso daugiau niekada negali kandidatuoti į parlamentą. Tokį reguliavimą keisti nurodė Europos Žmogaus Teisių Teismas (EŽTT), konstatavęs, kad ribojimas kandidatuoti į parlamentą visam gyvenimui esantis neproporcingas.

EŽTT paskelbus sprendimą, kad Lietuva neproporcingai nustatė draudimą kandidatuoti į parlamentą sulaužius priesaiką, premjeras Andrius Kubilius sudarė darbo grupę, kad ši pasiūlytų teisines išeitis. Teisininkų grupė pateikė tris variantus, tačiau jie visi siūlė keisti Konstituciją. Pagal Seimo pasiūlytą variantą, Konstitucija nekeičiama.

Lietuvoje dabartinio įstatymo pakeitimai kol kas be R.Pakso būtų aktualūs dar vienam asmeniui - iš Seimo per apkaltą 2010 metais pašalintam Linui Karaliui.


Šiame straipsnyje: Rolandas Paksasrinkimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Sveikinu!

vilma

vilma  portretas
.....................be žodžių........

GERAI KAD LEIDO BALOTIRUOTIS

GERAI KAD LEIDO BALOTIRUOTIS portretas
DABAR VIESHAI GALIMA BUS NUPLESHTI NUO SITO CHAMILIJONO IR LANDSBERGIO SUBINLAIZIO KAUKE. KURIS SUVAIDINO "patriota" pats organizaves Mazeikiu Naftos pardavima amerikonams ir "atsistatydino" su pilnom kishenem. ZMONES VISKA VIESAI PASAKYS IR UZ PENSIJU ATIMIMA IR UZ LEKTUVO VAGYTES IS AEROKLUBO IR UZ TAI, KAD PASIRASE su Briuseliu del Ignalinos AEJ uzdarimoi. VAGYS IR politinis AFERISTAS BUS VIESHAI DEMASKUOTAS. .
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių