R.Juknevičienė: reputacija turi būti atstatyta

Valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) atstovė krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė sako, jog žinotų, kokių žingsnių imtųsi siekdama į pareigas grąžinti atleistus Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnus, ir tai sako sako esant partijos prezidiumo suformuluotu siekiu.

Tačiau konservatorė apgailestauja, kad sprendimai dėl atleistųjų FNTT direktoriaus Vitalijaus Gailiaus ir jo pavaduotojo Vytauto Giržado - ne TS-LKD rankose.

„Ir moralinė, ir jų profesinė reputacija turi būti atstatyta, todėl kad mes įsitikinę, kad jų atžvilgiu buvo pasielgta labai neteisingai, ir teisingumas jų atžvilgiu turėtų būti atstatytas vienaip ar kitaip. Šiandien aš negaliu pasakyti kelių. Jei mano rankose būtų šitie sprendimai, aš žinočiau, ką daryt, bet, deja, sprendimai šiandien nei A.Kubiliaus, nei TS-LKD rankose. Mes darom, ką galim, kas priklauso nuo mūsų“, - po partijos prezidiumo posėdžio trečiadienio vakarą žurnalistams sakė R.Juknevičienė.

Ji pakartojo, kad TS-LKD prezidiumo suformuluotas siekis - „teisingumas atleistųjų pareigūnų atžvilgiu turi būti vienokiu ar kitokiu būdu atstatytas“.

„Ir mes dėsim visas pastangas, ieškosim realiausių kelių, kaip tai padaryti“, - sakė ministrė.

V.Gailių ir V.Giržadą prieš konservatorių premjero Andriaus Kubiliaus valią iš pareigų atleido vidaus reikalų ministras liberalcentristas Raimundas Palaitis, pats dėl to praradęs postą. Dėl atleistų FNTT pareigūnų kilus konfliktui valdančiojoje koalicijoje R.Palaitis trečiadienį premjerui įteikė atsistatydinimo pareiškimą, nors sako sprendimą dėl jų atleidimo buvus teisingu.

R.Palaitis buvusį FNTT vadovą Vitalijų Gailių bei jo pavaduotoją Vytautą Giržadą iš pareigų atleido vasario 15 dieną, motyvuodamas Valstybės saugumo departamento medžiaga. Anksčiau šie pareigūnai tikrinti poligrafu dėl informacijos apie banką „Snoras“ atskleidimo.

Netrukus po pareigūnų atleidimo Vidaus reikalų ministerija paskelbė konkursą į FNTT vadovo pareigas. Paraišką eiti FNTT vadovo pareigas pateikė vienintelis pretendentas - Kęstutis Jucevičius, jis ir išrinktas nugalėtoju.

Kol kas konkurso procedūros nebaigtos ir jis šias pareigas paskirtas eiti laikinai - dėl tarnybinės būtinybės, o konservatoriai siūlo dviem savaitėms atidėti sprendimą dėl jo skyrimo nuolatiniu FNTT vadovu.

Per tą laiką tikimasi sulaukti Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) išvadų dėl K.Jucevičiaus elgesio.

Į VTEK dėl K.Jucevičiaus kreipėsi Seimo Antikorupcijos komisija - jie prašo išsiaiškinti, ar K.Jucevičius nesupainiojo interesų Vidaus reikalų ministerijai (VRM) pateikdamas informaciją apie savo paties patikimumą.


Šiame straipsnyje: Rasa JuknevičienėFNTT

NAUJAUSI KOMENTARAI

karas

karas portretas
"Pati svarbiausia priežastis - korupcinės grupuotės, kuri dalyvavo šalinant ir šmeižiant Vytautą Pociūną, baimė, kad buvę gerai informuoti kriminalistai, turėdami tokį galingą instrumentą kaip FNTT, pagaliau surinks visus reikiamus jų nusikalstamos veiklos įkalčius. Ši grupuotė iš karto priešinosi V.Gailiaus, laimėjusio konkursą, paskyrimui FNTT vadu, o dar labiau sunerimo, kai praėjusį rugsėjį nesėkme baigėsi atkaklūs bandymai neleisti V.Gailiui savo pavaduotoju pasiimti V.Giržadą. Pastarasis kaip tik ir buvo sukaupęs visą operatyvinę informaciją apie teisėsaugos, valdymo ir nuomonės formavimo institucijas apraizgiusią grupuotę. Jis su savo žmonėmis tai vykdė ir tebedirbdamas elitiniame Kriminalinės policijos biure, atnaujinus V.Pociūno nužudymo bylą. Dabar ši operatyvinė informacija pamažu ėmė rodytis viešumoje. Tai kelia į tamsius reikalus labiausiai įsipainiojusių grupuotės narių paniką, verčia juos mobilizuoti visas pajėgas, neapdairiai atsiskleisti ir mesti į mūšio lauką paskutinius kozirius. Praėjusį rudenį nuspręsta per tariamą Drąsiaus Kedžio draugą visiškai sužlugdyti Kriminalinės policijos biurą, o po to smogti FNTT. Kažkokiu paslaptingu būdu radus priėjimą prie prezidentės, kriminalinė grupuotė galutinai įsiviešpatautų Lietuvoje. Tad dabar klausimas principinis: kas ką? Algis Čaplikas teisus. Tai - tikras karas. Tačiau šis karas visai ne politinis. Tai precedento dar neturėjęs bandymas priversti aukščiausią valstybės politiką tarnauti kriminalinių nusikaltėlių labui ir dėl jų saugumo paaukoti bet ką."

Šalin reputacijas

Šalin reputacijas  portretas
Lietuvos bankai turės grįžti į priešreforminį laikotarpį, ko pasekoje Lietuvoje nebus streikų, mitingų, išpuolių prieš visuomenę, prieš darbo liaudį. Dėl bankų krizės pablogėjo žmonių gyvenimo sąlygos. Nėra teisėtvarkos pagrindų, nėra vadovaujančios valdžios, bankuose susikaupia nešvarūs pinigai. Teisybė nugalės blogį.

Lapute

Lapute portretas
Gudriai apeina Prezidentes vaidmeni sioje istorijoje.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių