Rinkimus laimėjęs A. Kubilius: esu didžiausias savikritikas

Preliminariais duomenimis opozicinės Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininko rinkimus laimėjęs dabartinis partijos lyderis Andrius Kubilius sako atsižvelgsiantis į rinkimų kampanijos metu išsakytą oponentų kritiką bei pabrėžia pats esąs savikritiškas.

„Norėčiau tikrai padėkoti profesoriui Vytautui Landsbergiui už gerą progą šioje konkurencijoje išryškinti pagrindines mūsų partijos ir valstybės problemas. Partija po šių rinkimų išeis sustiprėjusi ir geriau suprantanti tas problemas, kurias turime spręsti. Ir kartu tikiu, kad partija iš šių rinkimų išeina, kaip ta organizacija, kuri daugiausia dėmesio skiria valstybės reikalams ir į kurią jungsis daugiau jaunų žmonių ir tas atsinaujinimas bus labai konkretus“, - BNS komentuodamas partijos pirmininko rinkimų rezultatus pirmadienį sakė A.Kubilius.

„Vertinu kritiką kaip racionalią ir iš tiesų objektyviai vertinančią tiek situaciją partijoje, tiek visoje valstybėje. Ir pats esu didžiausias savikritikas, nes esu įsitikinęs, kad ne viską esame padarę, ką turėjome padaryti, nesame išvengę klaidų, kurios kartais būdavo pakankamai skaudžios“, - sakė TS-LKD vadovas.

Jis teigė dėkojantis ir savo rėmėjams, ir tiems, kurie palaikė pagrindinį varžovą - V.Landsbergį.

„Nes suprantu, kad daugeliui buvo sunku pasirinkti tarp dviejų partijos bendražygių, tačiau vertinu šį apsisprendimą tokiame sudėtingame pasirinkime kaip mandatą toliau tęsti tas permainas ir tą partijos atsinaujinimą, kuriam visą laiką skyriau daug dėmesio“, - kalbėjo A.Kubilius.

Anot jo, gegužės 12 dieną vyksiančiame partijos suvažiavime bus svarstomas TS-LKD tapatybę, strategiją ir iššūkius apibrėžiantis dokumentas, „apžvelgiantis nueitą kelią per 20 metų ir paskutiniuosius 4 metus ir brėžiantis kryptį tolesniam darbui“.

„Šiame dokumente svarstomi ir iššūkiai - atotrūkis tarp didesnių miestų ir mažesnių miestelių, partijos veikos atnaujinimas įkvepiant naujos gyvybės, tai, kaip reiktų pasiekti, kad regionai turėtų labai aiškią politiką, kuri leistų ekonominę pažangą matyti“,- teigė A.Kubilius.

Partijos suvažiavime bus tvirtiniame ir pastarųjų visuotinių partijos pirmininko rinkimų rezultatai.

Preliminariais duomenimis, suskaičiavus beveik visus balsus, A.Kubilius surinko apie 56 rpoc., europarlamentaras V.Landsbergis - apie 44 proc. balsų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi...

Taigi... portretas
Būtum savikritiškas, senai būtum pasikabines!!!!

buozgalvis

buozgalvis portretas
Didziausias kvailys greiciau. Cirko sezonas tesiasi.Butu juokinga,jei nebutu graudu.

Kubilius

Kubilius portretas
Fizikas laborantas praskolinęs Lietuvą , nuskurdinęs eilinius žmones.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių