Rinkimų trileris tęsiasi - įtrauktas ir Prezidentas

Prezidentas Valdas Adamkus kreipėsi į Konstitucinį Teismą dėl rinkimų rezultatų Šeškinės vienmandatėje apygardoje. Čia rinkimų nugalėtoju po balsų perskaičiavimo buvo pripažintas konservatorius Audronis Ažubalis.

Antrajame Seimo rinkimų ture vienmandatėje apygardoje jis varžėsi su socialdemokrate, socialinės apsaugos ir darbo ministre Vilija Blinkevičiūte.

Šalies vadovas kreipėsi į Konstitucinį Teismą su paklausimu dėl išvados, ar nebuvo pažeistas Lietuvos Respublikos Seimo rinkimų įstatymas per 2008 m. Lietuvos Respublikos Seimo rinkimus.

Kaip pranešė Prezidento spaudos tarnyba, lapkričio 4 dieną į Prezidentą V.Adamkų dėl galimų Lietuvos Respublikos Seimo rinkimų įstatymo pažeidimų kreipėsi Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas Gediminas Kirkilas.

Prezidentas prašo Konstitucinį Teismą pateikti išvadą, ar per Lietuvos Respublikos Seimo narių rinkimus nebuvo pažeistos Seimo rinkimų įstatymo nuostatos, įtvirtinančios demokratines rinkimų procedūras, kurių laikymasis yra būtinas rinkimų rezultatų pripažinimui legitimiais ir teisėtais.

Iškart po antrojo rinkimų turo perskaičiavus rinkėjų balsus ir paaiškėjus, kad rinkimus keliomis dešimtimis balsų laimėjo ne socialdemokratė, o konservatorius, net Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas iš pradžių nežinojo, kaip elgtis. Galiausiai VRK priėmė sprendimą, kad rinkimų nugalėtojas yra konservatorius.

Susijusios publikacijos:
Šeškinės apygardos trileris pražūtingas M.A.Pavilionienei
VRK nežino: V.Blinkevičiūtė ar A.Ažubalis
Keturiose apygardose – balsų perskaičiavimas



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių