Rinkėjus buvo mėginama papirkti dešimčia litų

Generalinės prokuratūros duomenimis, rinkimų savaitę pradėti penki ikiteisminiai tyrimai, susiję su rinkimais. Trys iš jų – dėl mėginimo papirkti rinkėjus.

Ketvirtadienį Varėnos rajone sulaikyti asmenys, įtariami papirkinėjimu. Pirminiais duomenimis, jie siūlė  sumokėti rinkėjams, kad šie balsuotų už Darbo partiją.

Penktadienį Jonavoje rinkimų komisijos pirmininkas apkaltino stebėtoją, kad šis siekia papirkinėti rinkėjus. Komisijos pirmininkas apkaltintas rinkimų trukdymu.

Šeštadienį Prienų rajone, Balbieriškyje, surašytas pažeidimas dėl galimo balsų pirkimo.


Sekmadienį Utenos rajono policija sulaikė du asmenis, mėginusius papirkti rinkėjus. Už balsą partijai „Tvarka ir teisingumas“ buvo siūloma 10 Lt.

Šilalėje buvo apvogta rinkimų apylinkė – pavogti kandidatų daugiamandatėje apygardoje sąrašai.

Rinkimų metu apylinkių patalpose budėjo policijos pareigūnai. Atsižvelgiant į rinkimų ypatumus, policijos patrulių maršrutai taip pat buvo priartinti prie balsavimo apylinkių. Masinio susibūrimo vietose padidintas patrulių ir kitų policijos įstaigų padalinių pajėgos. Pasibaigus balsavimui ir rinkimų komisijai suskaičiavus balsavimo biuletenius, paskirti pareigūnai lydėjo atsakingus tarnautojus į apygardų rinkimų komisijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių