Rietave – šventinė diena su Lietuvos kariuomene

  • Teksto dydis:

Sekmadienį Rietave rengiama šventė „Diena su Lietuvos kariuomene“, jos metu gyventojai kviečiami daugiau sužinoti apie karinę tarnybą, susipažinti su technika ir ginkluote.

Pasak Lietuvos kariuomenės pranešimo spaudai, šventė rengiama Valstybės – Karaliaus Mindaugo karūnavimo – dienos proga, ją inicijavo Rietavo savivaldybė.

Šventės programoje – iškilminga eisena iš Šv. Arkangelo Mykolo bažnyčios į Rietavo parką. Eisenos priekyje žygiuos vėliavų grupė, po jų – Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ kariai, Karinių jūrų pajėgų orkestras, Lietuvos šaulių sąjungos nariai ir vietos bendruomenės atstovai.

Renginio atidarymo metu parke vėliavas kels skautai, jaunieji šauliai, Rietavo bendruomenės atstovai, kariai savanoriai ir profesinės karo tarnybos kariai.

Pagrindinėje Rietavo miesto parko erdvėje išsiskleis karinės technikos ir ginkluotės ekspozicija. Lietuvos kariai kalbės apie tarnybą, demonstruos savo ginklus ir techniką, jaunimui parengs karinių užduočių. Kartu su Lietuvos kariais šiame renginyje dalyvaus ir Portugalijos kariai.

Specialiai renginiui Sausumos pajėgų Juozo Vitkaus Inžinerijos bataliono kariai rengs parodomąją programą, kurios metu trumpai papasakos apie šiuolaikines išminavimo operacijas.

Karinių jūrų pajėgų orkestras surengs kariškų maršų ir populiarių dainų koncertą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kur

Kur portretas
nuotraukos?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių