Retransliuotojų skundas dėl uždraustų rusiško kanalo laidų – atmestas

  • Teksto dydis:

Teismas atmetė beveik trisdešimties Lietuvos retransliuotojų skundą, kuriuo šie prašė panaikinti Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (LRTK) spredimą drausti tik Rusijoje pagamintas „NTV Mir Lithuania“ kanalo laidas.

Pareiškėjai skunde buvo nurodę, jog toks prieš dvejus metus priimtas draudimas apsunkina jų padėtį ir yra „objektyviai neįgyvendinamas“. Jų nuomone, jie gali būti įpareigoti tik visiškai nutraukti vienos ar kelių programų retransliavimą, nes negali kištis į programų turinį, taip pat priekaištavo, jog komisija nenurodė, kaip tokį sprendimą reikėtų vykdyti.

„Teismas konstatavo, kad komisijos sprendime numatyta poveikio priemonė yra teisėta ir pagrįsta. Todėl esant minėtoms aplinkybėms, nėra pagrindo panaikinti sprendimo - skundas atmestas kaip nepagrįstas“, - BNS sakė Vilniaus apygardos administracinio teismo atstovė Sigita Jacinevičienė - Baltaduonė.

Pasak jos, teismas taip pat pažymėjo, jog LRTK sprendimas buvo sankcionuotas to paties Vilniaus apygardos administracinio teismo. Pernai pasikeitus įstatymams, šiuo metu komisijai tokiems sprendimams nebereikia teismo sankcijos.

Komisija 2014-ųjų kovą konstatavo, kad laidoje „Nuteistieji. Spąstai grupei „Alfa“ buvo paskleista neapykanta kurstanti ir tikrovės neatitinkanti informacija apie Sausio 13-osios įvykius Lietuvoje bei priėmė sprendimą laikinai drausti trims mėnesiams retransliuoti tik Rusijoje pagamintas laidas. Teismas nurodė, kad laidoje buvo paskleista melaginga informacija, menkinamas sovietų agresijos faktas, tyčiojamasi iš Lietuvos žmonių ir niekinamas kovotojų už Lietuvos laisvę atminimas.

Panašius sprendimus, kuriuos sankcionavo teismas, LRTK yra priėmusi ir dėl kitų rusiškų kanalų - „Ren TV Baltic“, „PBK“, „RTR Planeta“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jankis

jankis portretas
landzbergio vagys tiesos bijo,geriau negu velnes kryžiaus

Nerasta

Nerasta portretas
Demokratijos

laikas parodis...

laikas parodis... portretas
Kai pasikeis valdžia......po rinkimų......kadencijos pabaigos..........atsigaus televizija........viskas užsmaugta.......
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių