Renkama pavyzdingiausiai tvarkoma miško valda

  • Teksto dydis:

Aplinkos ministerija, siekdama privačių miškų savininkus paskatinti ūkininkauti savo miško valdose, kviečia dalyvauti konkurse ,,Pavyzdingai tvarkoma privati miško valda 2016“.

Šis konkursas – puiki galimybė ne tik parodyti, kaip ūkininkaujama miško valdoje, bet ir iš vertinimo komisijos narių gauti naudingų praktinių patarimų ir naujų idėjų tolimesnei miškų ūkio veiklai.

Konkurso metu bus išrinktos 3 pavyzdingiausiai  tvarkomos privačios miško valdos  Lietuvoje. Taip pat už pavyzdingai atliktus miško ugdymo kirtimus, savanorišką pagrindinių neplynųjų miško kirtimų vykdymą vietoj galimų pagrindinių plynųjų miško kirtimų, pavyzdingą miško atkūrimą, miško apsaugą ir priežiūrą,  pavyzdingą miško infrastruktūros įrengimą (rekreacinės zonos, kelių, pralaidų, melioracijos griovių įrengimą), racionalų miško kirtimo atliekų panaudojimą biokurui bus paskatinti dar 5 miško savininkai.

Konkurse gali dalyvauti visi privačių miškų savininkai fiziniai asmenys, kurie ne trumpiau kaip 5 metus tvarko miško valdą pagal vidinės miškotvarkos projektą, ir vykdė miško ugdymo ar atkūrimo priemones. Konkurse negali dalyvauti asmenys per pastaruosius 5 metus bausti už miško tvarkymo reikalavimų pažeidimus.

Konkurso nugalėtojai bus paskelbti rugsėjo mėnesį ir apdovanoti vertingais Aplinkos ministerijos įsteigtais prizais.

Dalyvių paraiškas renka ir miško valdų vertinimu rūpinasi Lietuvos miško savininkų asociacija. Kviečiame registruotis el. paštu info@forest.lt, tel. pasiteirauti (8 5) 276 7590, 8 614 53376, 8 686 07496.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių