Rengiama visuotinė protesto akcija

Lietuvos profesinės sąjungos, nesutinkančios su valdančiosios daugumos ir jos Vyriausybės ekonomine, finansine ir socialine politika, kuri esą skurdina daugumą šalies gyventojų ir žlugdo verslą, sausio 16 d. Vilniuje rengia visuotinę protesto akciją.

Akciją planuojama pradėti 12 val. prie Seimo. Nuo čia protestuotojai surengs eitynes iki Vyriausybės, kur planuojamas mitingas.

"Vyriausybė tikina, kad tokia politika padės įveikti prasidėjusią ekonominę, finansinę ir socialinę krizę, bet tai daro tik verslo, viešojo sektoriaus žlugdymo ir gyventojų skurdinimo sąskaita. Tokie valdžios veiksmai nesuderinami su Lietuvos Respublikos Konstitucija, Europos Sąjungos direktyvomis bei kitais tarptautiniais įsipareigojimais. STOP! Žmonių skurdinimui. Verslo žlugdymui. Sporto, spaudos ir kultūros naikinimui“, - teigiama profsąjungų pranešime spaudai.

Profsąjungos reikalauja iš valdžios stabdyti neapgalvotą mokesčių reformą, nenaikinti darbo užmokesčio ir socialinių išmokų indeksavimo įstatymo, nemažinti Valstybės tarnybos esamo pareiginio atlyginimo bazinio dydžio ir biudžetinio sektoriaus bazinio dydžio, nedidinti pridėtinės vertės mokesčių tarifų, apmokestinti nekilnojamąjį turtą, nustatant diferencijuotus tarifus pagal jo vertę ir paskirtį, nekurti naujų ministerijų, neskaidyti ir neprivatizuoti strateginių objektų, skaidrumo energetikos kainų struktūroje, skubotai neliberalizuoti darbo santykių, trišalio socialinio dialogo.


Šiame straipsnyje: profsąjungosprotestasakcija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių