Rektorius: mokykla neparuošia aukštojo mokslo galinčių siekti abiturientų

  • Teksto dydis:

Pradeda drastiškai mažėti skaičius abiturientų, galinčių įgyti aukštąjį mokslą, nes mokykla nesugeba jų parengti taip, kad šie peržengtų universitetų nustatytą kartelę. Taip LRT TELEVIZIJOS laidoje „Dėmesio centre“ sako Lietuvos universitetų rektorių konferencijos pirmininkas Juozas Augutis.

Tokią nuomonę J. Augutis išsakė diskusijoje apie šalies aukštąsias mokyklas po to, kai pirmadienį paskelbus priėmimo į aukštąsias mokyklas rezultatus paaiškėjo, kad dauguma universitetų traukiasi labiau nei buvo galima tikėtis – pirmakursių skaičius kai kuriose aukštosiose mokyklose per kelis metus sumažėjo net tris kartus.

„Tai dar kartą patvirtina, kad yra būtina reforma, dėl to, kad tiek sumažėję universitetai nebegali užtikrinti kokybės, negali išlaikyti pakankamo skaičiaus, įvairovės profesūros ir t.t.“, – sako J. Augutis.

Tuo tarpu Nacionalinio egzaminų centro (NEC) vadovė Saulė Vingelienė tikina, kad mokslo lygis vidurinėse mokyklose nesikeičia jau eilę metų. Tą, pasak S. Vingelienės, patvirtina nacionaliniai ir tarptautiniai tyrimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tikrai rezultatas logiškas

tikrai rezultatas logiškas portretas
taigi, šiuo metu mokykloje dirba moteriškės, pensininkai, vienas kitas vyriokas, kuriuos remia jų šeimos nariai, arba valstybė pensijomis, arba tiesiog, jiems nelabai daug reikia vieniems pragyventi . išvada: į mokyklą, dėl per žemo atlygio neina dirbti žmonės gebantis racionalai vesti darbus ir norintys oriai gyventi

Rezultatas logiškas

Rezultatas logiškas portretas
Ko stebitės: kaip apmoka- taip ir šoka. O kur dar pastovios patyčios aukščiausiu lygiu, nerealūs reikalavimai, popierizmas, griežta kontrolė ir diktatas. Dar pageidaujate, kad dirbtų pusvelčiui ar visai iš idėjos, pašaukimo t y veltui. Tai ko norite iš mokytojų, kuriuos visokiausiais būdais paniekinote, nuvertinote, pažeminote?

Manau

Manau portretas
Reikia kelti mokyklos lygi.Reikia kelti atlyginimus,kad mokytoju butu vyru.Reikia grieztinti mokiniam atsakomybe,reikia atsakomybe ir mokyklai.O i aukstasias su nemazesniu kaip 75 balai.Nuvertinome mokyklas,nuvertinome mokytojus.Ir stebimes.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių