Regioniniam parkui ieško vadovo

Nemuno deltos regioninio parko buvęs vadovas Vaidas Pavilonis, prieš Naujuosius metus tėškęs frazę, kad 700 eurų direktoriui – ne alga, paliko šią kėdę. Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos atstovai pripažįsta, kad vargu ar pavyks surasti deramą specialistą, kuris sutiktų dirbti už tokį atlygį.

Algos nedidėjo

Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos (VSTT) vyriausioji patarėja Rūta Baškytė informavo, kad direkcijoje konkursas direktoriaus pareigoms dar neskelbiamas. Pastarąjį postą kol kas užima V.Pavilonio pavaduotoja.

Buvusio aplinkos viceministro Lino Jonausko užmojis Saugomų teritorijų tarnyboje įgyvendinti pertvarką, atleidžiant dalį žmonių, sujungiant nedideles direkcijas, pasirodo, apčiuopiamų rezultatų nedavė. Aplinkosaugininkų atlyginimai ir toliau liko nedideli.

"Kad nelabai daug čia sutaupysi. Žmonių ir lėšų trūksta. Net ir sujungus direkcijas, nieko nesusitaupė. Nemuno deltos regioniniame parke kol kas neskelbiame konkurso vadovo pareigoms. Yra buvę, kad pusę metų direkcija likdavo be vadovo", – kalbėjo R.Baškytė.

Ji pritarė buvusiam kolegai, manančiam, kad 700 eurų direktoriui – per maža alga.

"Tiesos čia yra, o specialistų atlyginimai – dar mažesni. Mūsų sistemoje gali išlikti tik fanatikai. Kaip sakoma, švelniai trenkti žmonės", – juokavo R.Baškytė.

Sąlyga – dviratis

Buvusi Seimo narė Aurelija Stancikienė tikino, kad jos nevilioja idėja užimti Nemuno deltos regioninio parko vadovo kėdę.

"Sistema visiškai nesirūpina tuo, kad būtų pritraukiami specialistai. Ką veikti Rusnėje žmogui su vaikais ir antrąja puse, atvažiavusiam iš kito miesto? Kur gyventi? Šiai sistemai nereikia, kad ateitų specialistai, išmanantys savo darbą, reikia tylių vidutinybių, kurie klusniai vykdytų įsakymus ir ramiai gautų savo atlyginimą", – nuomonę išsakė A.Stancikienė.

Neseniai viešojoje erdvėje buvo kilęs skandalas dėl Vilniaus savivaldybės, kuri yra Pavilnių ir Verkių regioninių parkų direkcijų steigėja, paskelbto konkurso šių parkų direkcijų vadovo atrankai.

Konkurso sąlygose buvo nurodyta ne tik turėti ne trumpesnę nei 3 metų darbo organizavimo patirtį pagal įgytą išsilavinimą, bet ir sugebėti važiuoti dviračiu.

Pastarasis faktas sulaukė nemažai patyčių socialiniuose interneto tinkluose.

"Bet kas gali išmokti važiuoti dviračiu. Tai – ne rodiklis", – pastebėjo  R.Baškytė.

Ieško savų?

Tačiau buvusi Seimo narė ir Kuršių nerijos nacionalinio parko vadovė A.Stancikienė išrėžė, ką galvoja apie tokių konkursų organizavimus.

"Jei kam nors pasirodė, kad aš kandidatuoju į Pavilnių ir Verkių regioninių parkų vadovo kėdę, tai yra netiesa. Aš kalbu apie tai, kad tokie konkursai dažniausiai rengiami tik dėl akių, lyg iš anksto būtų žinoma, kas laimės. Direkcijų vadovams keliami aukšti reikalavimai. Atsakomybė yra labai didelė, darbo krūviai – taip pat, o atlygis – juokingas", – pastebėjo A.Stancikienė.

Buvusi politikė aiškino, kad turi planų, susijusių su architektūros sritimi.

"Turiu profesiją ir žadu prie jos grįžti. Puoselėju ir verslo planus. Aš negaliu pasakyti, kad į saugomų teritorijų sferą kategoriškai nebeičiau. Tačiau kol kas nematau galimybių ką nors pakeisti. Jei būčiau norėjusi tik algos, būčiau likusi Seime", – aiškino A.Stancikienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių