Reforma nepatenkinti miškininkai rengia streiką

Parlamentiniai Valstybės valdymo ir savivaldybių, Kaimo reikalų ir Aplinkos apsaugos komitetai penktadienį baigia beveik pusmetį trukusius svarstymus dėl kitais metais prasidėsiančios urėdijų reformos, kurią politologai vadina išmėginimu valdančiai koalicijai.

Tuo tarpu Lietuvos miško ir miško pramonės darbuotojų profesinių sąjungų federacija rengia įspėjamąjį miškininkų streiką, kuris vyks nuo 8 iki 10 val. - jo metu urėdijos atliks tik būtiniausias funkcijas. 

Lietuvos miško ir miško pramonės darbuotojų profesinių sąjungų federacijos (LMPF) vadovė Inga Ruginienė ketvirtadienį prie Seimo organizuoto mitingo metu BNS pareiškė, kad kitą savaitę bus svarstoma neterminuoto streiko skelbimo galimybė.

Miškininkai, pasak jos, mitingu ir streiku siekiama socialinius partnerius priversti derėtis, nes Aplinkos ministerijai pavaldi Generalinė miškų urėdija  su LMPF yra pasirašiusi šakinę kolektyvinę sutartį, kurioje nustatyta, kad reformos negali būti įgyvendinamos prieš tai neinformavus ir nesikonsultavus su darbuotojais.

Seime dėl urėdijų reformos galutinis balsavimas planuojamas liepos 7 dieną.

Pagal pertvarką, visus valstybinius miškus Lietuvoje valdytų valstybės įmonė „Lietuvos valstybiniai miškai“, kuri būtų įsteigta, sujungus dabartines 42 miškų urėdijas, Valstybinį miškotvarkos institutą ir Generalinę miškų urėdiją. Skaičiuojama, tokiu būdu kasmet būtų sutaupyta 10 mln. eurų įmonės lėšų ir iki 3 mln. eurų - valstybės biudžeto pinigų.

Parlamentinę daugumą su „valstiečiais“ sudarę socialdemokratai kritikuoja „valstiečių“ deleguoto aplinkos ministro Kęstučio Navicko planus visas miškų urėdijas sujungti į vieną įmonę. Konservatoriai yra išreiškę „principinę paramą strateginei reformai“. Liberalų nuomonės dėl reformos išsiskyrė. Socialdemokratai reformą remia su sąlyga, kad liktų 25 urėdijos  ne sujungtos į vieną bendrovę, o kaip atskiros įmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zales

Zales portretas
Prie ko čia miškininkai koks čia "genijus" sugalvojo nesamonę, tik reikia atleisti klanų socdemų mafijos pardavinėjančius mišką į kairę ir dešinę šėryklų klanų vadus. Bet šito valstiečiai nesupras, o socdemai neleis.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių