Referendumo dėl „homoseksualizmo propagandos ribojimo“ nebus

  • Teksto dydis:

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) pirmadienį atsisakė įregistruoti iniciatyvinę grupę rinkti parašams referendumui, kad būtų ribojama informacijos apie homoseksualius asmenis sklaida.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) pirmadienį atsisakė įregistruoti iniciatyvinę grupę rinkti parašams referendumui, kad būtų ribojama informacijos apie homoseksualius asmenis sklaida.

Už tokios iniciatyvinės grupės registravimą balsavo 4 komisijos nariai, prieš buvo 5, du susilaikė, tad prašymas atmestas.

Iniciatyvinę grupę registruoti siekė Kauno miesto savivaldybės tarybos narys Gintautas Labanauskas, iš viso registravosi 22 iniciatyvinės grupės nariai.

Kauno politikas patariamąjį referendumą siūlė rengti dėl formuluotės, kad "bet kokia informacija, susijusi su homoseksualizmo propagavimu, visuomenės informavimo priemonėse būtų skelbiama tik po 22 valandos".

Siūlomą referendumo formuluotę sukritikavo Seimo kanceliarijos Teisės departamentas, nurodęs, kad tokia nuostata būtų diskriminacinė, prieštarautų Lietuvos Konstitucijai bei tarptautinėms konvencijoms.

Referendumo iniciatorius G.Labanauskas teisininkų išvadas sakė esant subjektyviomis. "Pastabos yra subjektyvios - mūsų manymu, jos yra perteklinės, mūsų nuomone, mes nepažeidžiame jokių įstatymų ir teisės aktų, ir nevaržome mažumų teisių", - sakė politikas.

Klausiamas, ką reikštų homoseksualizmo propaganda, koks šios sąvokos turinys, G.Labanauskas aiškino, jog "neturėtų būti agresyvios homoseksualizmo reklamos". Vėliau žurnalistams komentuodamas, ką mano esant homoseksualizmo propaganda, kaunietis minėjo seksualinių mažumų eitynes.

Iniciatorius sakė dar nežinantis, ar VRK sprendimą skųs teismui, iniciatyvinė grupė tarsis šiuo klausimu.

Skeptiškai referendumo iniciatyvą įvertinę VRK nariai pastebėjo, jog siekiant apsaugoti jaunimą nuo žalingą poveikį darančios informacijos jau yra veikiantis Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo informacijos poveikio įstatymas. Komisijos narys Jonas Udris citavo įstatymą, kad neigiamą poveikį darančia informacija laikoma "erotinio pobūdžio; kuria skatinama nepilnamečių seksualinė prievarta ir jų išnaudojimas, nepilnamečių lytiniai santykiai; kuria skatinami lytiniai santykiai".

Taip pat įstatymas nepilnamečiams darančia neigiamą poveikį yra pripažinęs ir tokią informaciją, kuria "niekinamos šeimos vertybės, skatinama kitokia, negu Lietuvos Konstitucijoje ir Civiliniame kodekse įtvirtinta, santuokos sudarymo ir šeimos kūrimo samprata". Tokios informacijos sklaida ribojama, ją transliuoti galima po 23 valandos.

Tam, kad būtų surengtas referendumas, jo iniciatoriai per tris mėnesius turi surinkti ne mažiau kaip 300 tūkst. rinkimų teisę turinčių piliečių parašų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

visada pasirašysiu

visada pasirašysiu portretas
už propagandos apie gėjų lytinį gyvenimą ribojimą vaikams, ir kviesčiau visus normalius žmones p.Labanausko idėją palaikyti. galima suformuluoti gudriau, priimtiniau.

DITI

DITI portretas
Dekui aktyvistams del pederastu apribojimo, nes jie nori sunaikinti normalia seima. Tarybiniais laikais Kaune "Baltijos" restorane padavejai buvo pederastai. Prekybos mokykla siusdavo mokinius=busimus padavejus praktikai I restoranus. Vienas jaunas padavejas man pasake, kad kai jis buvo praktikantas Baltijos restorane buvo surengtas isgerimas. Jis buvo nugirdytas ir ji isprievartavo vyrai. Po to jie suveike, kad jis liktu tame restorane dirbti ir jis tapo gejumi. Lietuvai tapus nepriklausomai, jis man ta pasake, kad jei jis zinotu kuris ji isprievartavo, tai dabar jis ji uzmustu, nors ir sestu I kalejima. Dabar vici pederastai siekia to paties.

kaunietis

kaunietis portretas
geras tiesiog komentaras man atrodo musu valdziai labai gerai kai zmoniu smegenis uzpilditos geju problemomis arba Garliavos ivikiais tada gali but ramus del padaritu klaidu ar neaiskiu sprendimu kurie pakenktu lietuvos ekonomikai ar gamtai
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių