Referendumas dėl atominės elektrinės kelia rūpesčių

Šiais metais Seimo rinkimai vyks kartu su referendumu dėl naujos atominės elektrinės statybų Lietuvoje, tad Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) jau sulaukė ne vieno gyventojo paklausimo, kaip reikės balsuoti.

Žmones domina, ar jie rinkdami naujus Seimo narius privalo būtinai balsuoti ir referendume. Tad VRK rugsėjį planuoja spręsti klausimą, kaip užtikrinti teisėtą galimybę kartu rengiamuose Seimo rinkimuose ir referendume balsuoti tik viename iš jų.

Esą bet kuriame balsavime rinkėjai turi teisę nedalyvauti, tiesiog biuletenio neįmesdami į urną, bet yra kita problema: jį išsinešus gali kilti įvairiausių spekuliacijų ir net kaltinimų, kad biuleteniai yra pardavinėjami.

„Galbūt reikėtų rinkėjų sąraše, pagal kurį išduodamas rinkėjo biuletenis, atskirai įvesti grafas, kaip rinkėjui išduodami biuleteniai. Dar konsultuojamės su savo komisijos nariais, kaip čia geriau pasielgti. Kiek tokių rinkėjų galėtų būti, šiuo metu niekas negali pasakyti. [Reikia], kad būtų aiškus, suprantamas tas žymėjimas, lengvai įskaičiuojamas ir kartu negalimas pakeisti, kad būtų sudaryta rinkėjui galimybė galbūt ir nepaimti biuletenio, jei jis nepageidauja.

Galbūt jis galėtų už visus biuletenius po vieną kartą pasirašyti, bet tai užtruks ilgiau, galbūt reikės vieną kartą pasirašyti ir pažymėti, kokius jis biuletenius paėmė, na, tam tikras skilteles įvesti. Variantų čia yra keletas, pasirinksime, koks mums pavyks geriausias“, – sako VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vaigauskai

vaigauskai portretas
svarbiausia vaigauskai kad ateitu daug- o biuletenius gi pakoreguosi....

Balys

Balys portretas
O jūs visi pamąstykit, kiek bus tokių balsuotojų, kad nežinos kuo skiriasi atominė nuo tos deginančios dujas arba mazutą. Černobylio avarijos metu neretas klausdavo, ar dabar būtinai reikia pieną virinti, kad neužsikrėstum radioaktyvia spinduliuote...

Arvydas Brunius

Arvydas  Brunius portretas
Svarbiausia ne rinkimai o kas skaiciuos! Raudonos sutves vedejas! Laipsnio nezinau.Geda !
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių