R.Baranauskas atsisako būti sugrąžintas į Lietuvą

Londone apsistojusio buvusio „Snoro“ akcininko ir prezidento Raimondo Baranausko advokatas Irmantas Dobilas teigia, kad verslininkas į Lietuvą negrįžta, nes tėvynėje nesitiki objektyvaus teismo.

„Lietuvoje jis nesitiki objektyvaus teismo. O kas norėtų būti čia teisiamas po tokių pareiškimų ir komentarų?“, - interviu dienraščiui Lietuvos rytas" sakė I.Dobilas, paklaustas, kodėl R.Baranauskas atsisako būti sugrąžintas į Lietuvą.

„Jis atsisako būti išduotas Lietuvai. Tai - teisėta gynybos priemonė, kuri negali būti traktuojama kaip Baudžiamojo proceso kodekso pažeidimas“, - dėstė finasiniais nusikaltimais įtariamo R.Baranausko gynėjas.

Buvusiems pagrindiniams „Snoro“ akcininkams Vladimirui Antonovui ir R.Baranauskui gegužę pateikti nauji įtarimai dėl didelės vertės turto - apie 1,7 mlrd. litų - pasisavinimo, ir ši suma, anot prokuratūros, jau nebebus didinama.

Gegužę V.Antonovui it R.Baranauskui buvo išduotas naujas - jau trečiasis - Europos arešto orderis. Pagal jį ir skirtas suėmimas.

Gegužės pabaigoje „Snoro“ administratoriaus prašymu Jungtinės Karalystės teismas nurodė areštuoti iki 492 mln. eurų (1,699 mlrd. litų) vertės buvusio didžiausio banko akcininko, šiuo metu Londone gyvenančio Rusijos verslininko V.Antonovo turto.

Prokuratūra pernai lapkričio 14 dieną pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl banko „Snoras“ galbūt apgaulingo apskaitos tvarkymo, dokumentų klastojimo, piktnaudžiavimo, turto iššvaistymo ir pinigų plovimo. Netrukus po to V.Antonovas ir R.Baranauskas pripažinti įtariamaisiais dėl turto pasisavinimo stambiu mastu, dokumentų klastojimo, R.Baranauskas – ir dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo, piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi.

Šiuo metu abu įtariamieji yra Londone.

R.Baranausko ir V.Antonovo ekstradicijos byla Londone nagrinėjama nuo 2011 metų lapkričio pabaigos, patys įtariamieji nesutinka būti perduoti Lietuvai. Londono Vestministerio magistrato teismas gegužės viduryje nusprendė bylos nagrinėjimą atidėti iki liepos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ruta

ruta portretas
Ko gi jums bijoti ponas Baranauskai ? Tiek turejote uztareju , tiek maitinote visokio plauko valdzios svogerius , dabar galite pateikti saskaitas ir jus jiems ...

haris

haris portretas
Samoningai surezisuotas ir ivykdytas "Snoro banko " bankrotas,matomai norejo "Savos" sutves paskolas nusluoti ,eme juk paskolas seimo nariai,ju vaikai namu statybom,verslui.O atiduoti paskola ne taip paprasta,gyventi gerai juk norisi,sugalvojo -suorganizavo bankrota.Bet tai dar ne viskas,tenai toks jovalas paciu priveltas ,kad bijo,kadencija baigiasi.O galbut nei vienas is iatakingu asmenu nepateks i seima ,ka tada daryti su paskolom... .Vienu zodziu ,si istorija labai ilga ir miglota... .

nuomone

nuomone portretas
kodel taip arsiai nedirba prokurorai su tokiais nusikalteliais,o Venskiene -zut but nori pasodinti,taigi cia tokiu milijonu is zmoniu surinkta ir jiems nieko,taigi ir aklam ir kurciam suprantama,kokie standartai vykdomi atskiriems asmenims.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių