Raudono Kryžiaus „Vilties“ parduotuvėse populiariausia dovana buvo ori senatvė

  • Teksto dydis:

Orios senatvės viltis tapo populiariausia Kalėdine dovana Lietuvos Raudonojo Kryžiaus „Vilties“ parduotuvėse, kuriose prieš šventes pirkėjams buvo pasiūlyta įsigyti ir padovanoti išsipildžiusią viltį simbolizuojantį atviruką.

Daugiau nei 800 žmonių dovanojo pagalbą vyresnio amžiaus žmonėms, o iš viso prekybos ir pramogų centruose „Akropolis“ veikusiose „Vilties“ parduotuvėse buvo nupirkta ir padovanota beveik 2000 vilčių už 13 720 eurų. Visi gauti pinigai bus skirti Raudonojo Kryžiaus iniciatyvoms paremti ir tiesiogiai prisidės prie vilčių išsipildymo.

„Kai lapkričio pabaigoje Vilniaus „Akropolyje“ atidarėme pirmąją parduotuvę, labai džiaugėmės. Sulig kiekviena parduotuve vis kitame mieste džiaugsmas stiprėjo. Dabar esame dar laimingesni – puikių kampanijos rezultatų dėka galėsime padėti ir viltį gražinti didžiuliam būriui žmonių“, – teigia Lietuvos Raudonojo Kryžiaus generalinė sekretorė Gintarė Guzevičiūtė.

Raudonojo Kryžiaus „Vilties“ parduotuvėse buvo galima įsigyti ir padovanoti tris skirtingas – išgelbėtos gyvybės, orios senatvės ir saugios vaikystės - viltis.

„Galbūt pirkti ir dovanoti viltį pas mus dar nėra įprasta, tačiau išties – labai gera. Smagu žvelgti į rezultatus ir žinoti, kad Lietuvoje gyvena daug neabejingų žmonių, kuriems rūpi ne tik jie patys, jų artimiausi žmonės, bet ir tie, kurių jie nepažįsta. Manau, kad šiemet šia akcija žengėme vieną nedidelį, tačiau labai svarbų žingsnį, skatinantį žmones pagalvoti apie kitus. Smagu, kad galėjome būti viso to dalimi“, – sako bendrovės „Akropolis group“ Nekilnojamojo turto valdymo departamento vadovė Dovilė Vidzbelytė.

Raudonojo Kryžiaus slaugytojos namuose šiuo metu lanko 611 senelių, kuriems teikia higienos paslaugas, pragulų profilaktiką, matuoja pulsą ir kraujo spaudimą, temperatūrą, duoda vaistų, maitina ar tiesiog bendrauja – išklauso, pataria. Tad už orios senatvės viltis gautos lėšos bus skirtos geresnei šių senelių priežiūrai ir pagalbai. 2017 metais jiems bus nupirkta higienos priemonių, kurios yra neatsiejama slaugos ir priežiūros namuose dalis.

Už saugios vaikystės viltis gautais pinigais bus padėta iš karo zonų pabėgusioms šeimoms ir jų vaikams – planuojama padėti sunkiau besiverčiančioms šeimoms patenkinti būtiniausiais poreikius, nupirkti mokyklinių prekių, reikalingų vaistų. Šiuo metu Raudonasis Kryžius rūpinasi pabėgėlių šeimomis, gyvenančiomis savivaldybėse, ir nuolat lanko šeimas Ruklos pabėgėlių priėmimo centre bei Užsieniečių registracijos centre Pabradėje. Pagrindinis Raudonojo Kryžiaus siekis yra užtikrinti, kad iš karo zonų atvykusių vaikų galimybės nesiskirtų nuo vietinių, kad jie kuo greičiau įsilietų į mokyklų ar darželių bendruomenes ir jaustųsi saugiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių