Raudonės pilyje vietoj mokyklos įsikurs viešbutis

Raudonės pilyje veikianti mokykla bus uždaryta, pastate planuojama įrengti viešbutį.

Jurbarko rajono savivaldybės taryba nusprendė, kad Raudonės pagrindinė mokykla bus likviduota iki rugpjūčio 30 dienos.

Rajono meras Skirmantas Mockevičius BNS sakė, kad mokyklos uždarymą lemia vaikų trūkumas – šiuo metu čia jų mokosi apie 40, o nuo rugsėjo vaikų skaičius dar labiau sumažėtų.

„Planuojama patalpas pritaikyti toms reikmėms, kurios labiausiai tiktų tokiam objektui: tai yra turizmo informacijos centras, apgyvendinimo paslaugos, (...) labai trūksta ir maitinimo paslaugų, ypač vasarą“, – sakė meras.

Anot jo, likę mokiniai iš Raudonės buvo pavežami į mokyklas greta esančiuose miesteliuose. Personalas bus atleistas, tačiau S. Mockevičius pažymi, kad daliai pedagogų Raudonės mokykla yra ne vienintelė darbovietė – jie dirba keliose įstaigose.

„Lapkričio mėnesį susitikome su bendruomene labai tikėdamiesi, kad bus mokinių ir nereikės uždaryti, bet mūsų lūkesčiai nepasiteisino, mokinių lieka visiškai nedaug. Tuos, kurie lieka, teks vežioti, šalia yra Veliuonos gimnazija ir Skirsnemunės pagrindinė mokykla, darželis ir priešmokyklinės grupės veikia Veliuonoje. Tai dalis mokyklų tinklo optimizavimo plano, kaip ir visoje Lietuvoje mažėjant vaikų tenka priimti sprendimus“, – aiškina meras.

Jis sakė, kad tolesniam veiklos pilyje plėtojimui tikimasi pritraukti investuotojus iš užsienio.

„Greičiausiai koncesininkų ieškosim, planuojam, kad jie greičiausiai būtų iš Vokietijos“, – aiškino meras, bet daugiau detalių apie galimus investuotojus neatskleidė, aiškindamas, kad šiuo metu procesai tebėra derybų stadijoje.

Kaip nurodo Kultūros paveldo departamentas, iki XVI amžiaus Raudonė buvo karališkasis dvaras, o XVI amžiaus pabaigoje iš Prūsijos kilęs pirklys Krišpinas Kiršenšteinas pastatė Raudonės pilį. Ją pritaikydami savo poreikiams keitė ne tik Kiršenšteinai, bet ir vėlesni jos šeimininkai. Ji nukentėjo kelių gaisrų metu ir per pasaulinius karus. Pilis 1959-1968 metais restauruota. Raudonės pagrindinė mokykla čia veikia nuo 1959 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DAINELE

DAINELE  portretas
KAIP IPRASTA PONAMS PINIGU PLOVYKLA

Anonimas

Anonimas portretas
Cia gerai.Vasarele jau arteja.Bus turistu bus ir pinigeliu.

kolega

kolega portretas
butu labai gerai, kad tik pavyktu ir kad neatsitiktu kaip visados LIETUVOJE
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių