Raudonasis Kryžius ragina lietuvius aukoti Sirijos gyventojams

„Sirija iki šiol jums buvo žinoma dėl savo nepaprastai turtingos, labai įvairios istorijos, šviesių ir labai svetingų žmonių. Tačiau dabar daugeliui iš mūsų Sirija žinoma kaip konfliktu, krauju ir smurtu pažymėta šalis“, – sako Lietuvos Raudonojo Kryžiaus generalinė sekretorė Gintarė Guzevičiūtė.

Vykstant vienai didžiausių pasaulyje šiuolaikiniais laikais humanitarinių krizių Raudonasis Kryžius ragina Lietuvos žmones aukoti Sirijos gyventojams.

Sirijos konfliktas nusinešė daugiau nei pusės milijono žmonių gyvybes, o daugiau nei 6 mln. žmonių nebeturi namų, pusė jų – vaikai. Dalis glaudžiasi pas giminaičius, bet dauguma – buvusiose mokyklose, ligoninėse, t. y., patalpose, kurios iš tikrųjų nėra pritaikytos gyventi.

Skaičiuojama, kad beveik ketvirtadalis jų bėgdami nuo karo sunkumų paliko šalį. Beveik 5 mln. sirų priglaudė kaimyninės šalys: Turkija, Libanas, Jordanija, Irakas ir Egiptas. Dalis pateko į Europą ar Šiaurės Ameriką.

Lietuva kviečiama prisidėti prie pagalbos skyrimo Sirijos žmonėms. Lietuvoje gautos lėšos bus skirtos aprūpinti žmones maistu, šiltomis antklodėmis, medicinos priemonėmis.

Akcijos ambasadoriais mūsų šalyje tapo užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius ir keliautojas Martynas Starkus.

„Šio konflikto pasekmės jaučiamos visame pasaulyje. Žmonėms Sirijoje reikia mūsų pagalbos. Kviečiu padėti kartu su Lietuvos Raudonuoju Kryžiumi“, – sakė L. Linkevičius.

Surinktos lėšos bus skirtos Sirijoje veikiančiam Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus Komitetui, kuris turi tiesioginę prieigą prie civilių gyventojų. Komitetas, bendradarbiaudamas su vietiniu Raudonojo Pusmėnulio judėjimu, teikia humanitarinę pagalbą.

Sausio 24 dieną prasidėjusi akcija truks beveik du mėnesius – iki kovo pabaigos.

Aukoti ir prisidėti prie humanitarinės pagalbos nuo karo nukentėjusiems Sirijos žmonėms galite skambindami trumpaisiais numeriais 1891 (auka 2 eurai) ir 1892 (auka 3 eurai). Aukoti galite ir internetu arba bankiniu pavedimu į Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos sąskaitą LT277044060000908211.

Daugiau apie kampaniją sužinokite įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių