Ragins moksleivius nešvaistyti laiko veltui

Ketvirtadienį Vilniuje vyks socialinis projektas „Ateities profesijų kūrybinės dirbtuvės“, kurio metu renginyje dalyvaujantys savanoriai konsultuos 15–19 metų amžiaus jaunimą apie jų ateities siekius ir galimybes bei taip padės lengviau apsispręsti apie savo ateities profesiją.

Vienas iš projekto dalyvių, šokėjas, muzikos prodiuseris Dainius Žebrauskas-Skruzdėliukas teigia, kad nors ir yra labai laimingas savo darbe, tačiau, nežinodamas, ką nori veikti ateityje, „daug laiko išvaistė veltui“.

„Prisimindamas save praeityje, kiek to laiko išmečiau, aš jį galėjau panaudoti kilniems tikslams. Kai mokiniai klausia, ką ateityje galėčiau veikti, labai gerai yra pasikonsultuoti. (...)

Dabar pasirinkimas yra didžiulis ir daugybei žmonių, kurie gauna begalę informacijos, kuriems įtaką nori daryti aplinkiniai ir tėvai, yra labai sunku atsirinkti, ko jie iš tiesų nori. Tai atėję į renginį, jie galės pasirinkti, ko jie labiausiai nori“, – renginio svarbą akcentuoja D. Žebrauskas.

Projekto organizatorė Algimantė Griciūtė teigia, kad renginyje bus galimybė pabendrauti „su profesionaliais karjeros konsultantais, taip pat ir su žvaigždėmis, kurios pasiekė savo svajonių karjerą“.

„Tikslas – jaunimas turi problemą pasirinkdami studijuoti ne pagal savo talentus, o veikiami aplinkybių“, – apie renginį pasakojo A. Griciūtė.

Daugiau apie renginį ir registraciją į jį – reportaže ir projekto „Facebook“ puslapyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių