Radijo stotys ir televizijos prašo valstybės pagalbos

Nacionalinių ir komercinių transliuotojų vadovai prašo valstybės pagalbos sprendžiant susidariusią situaciją dėl mokesčio už siųstuvus.

Lietuvos radijo ir televizijos asociacijos atstovas Sigitas Babilius sako, kad transliuotojams abejonių kelia Lietuvos radijo ir televizijos centro (LRTC) taikomų tarifų tikslumas ir pagrįstumas.

S.Babiliaus manymu, tokią padėtį lemia monopolinė LRTC padėtis.

„Didžiausia problema, kad tie perdavimo tarifai nėra paskelbti ir komerciniai transliuotojai nelabai žino, kas juos nustato. Tiesiog yra pasakoma, kiek reikia mokėti. O mes juk puikiai žinome, kad LRTC šitoje rinkoje yra monopolistas. Taip išeina, kad kaina yra nustatoma ir ją reikia susimokėti. Čia nėra jokio skaidrumo“, – teigė S. Babilius.

Pasak jo, valstybės yra prašoma, kad tarifai būtų nustatyti ir reguliuojami.

LRT vadovas taip pat teigia, kad susidariusios padėties, kai LRTC grasina nutraukti LRT transliacijas, priežastis ne – įsiskolinimas, o tarifų pagrįstumas.

„Mums kelia pagrįstų abejonių, ar „Telecentras“ nepažeidžia jam nustatytų įpareigojimų: viešai neskelbia apskaitos atskyrimo sistemos, paslaugų tarifų sudarymo principų. Nuolaidų sistema paskelbta tik 2009 metų gegužės mėnesį ir ji neapima visų taikomų nuolaidų“, – išplatintame pranešime cituojamas LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius.

LRTC generalinis direktorius teigia, kad LRT vadovo teiginiai tėra „pastangos vilkinti skolos grąžinimą“.


Šiame straipsnyje: transliuotojaitelevizijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių