Radijo ir televizijos komisijos nare paskirta A. Filatovė, atleistas A. Zykas

  • Teksto dydis:

Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (LRTK) nare ketvirtadienį paskirta verslo vadybininkė, projektų vadovė Agnesta Filatovė.

Jį pakeis iš komisijos atleistą komunikacijos specialistą Aurelijų Zyką. Kiek ilgiau nei metus LRKT dirbęs A. Zykas paskirtas Lietuvos ambasadoriumi Japonijoje.

Už šias permainas ketvirtadienį balsavo 120 Seimo narių, vienas susilaikė.

A. Filatovė anksčiau teigė 20 metų dirbanti audiovizualiniame sektoriuje, pastaruosius porą metų daugiausia dėmesio skyrė kovai su piratavimu šioje srityje.

Ji yra baigusi Vilniaus kolegiją ir Vilniaus universiteto Ekonomikos fakultetą, studijavo reklamos bei verslo vadybą ir administravimą, iki šių metų gegužės dirbo viešosios įstaigos „Kino pavasaris“, bendrovės „Europos kinas“ vadove, anksčiau yra koordinavusi Europos Komisijos programą „MEDIA 2007“ Lietuvoje.

2019 metais A. Filatovė kandidatavo į Vilniaus miesto savivaldybės tarybą kaip A. Zuoko ir vilniečių koalicijos „Laimingas Vilnius“ narė.

Radijo ir televizijos komisija yra Seimui atskaitinga institucija, reguliuojanti ir prižiūrinti Lietuvoje veikiančių transliuotojų ir retransliuotojų veiklą.

Komisiją sudaro 11 narių: du narius skiria prezidentas, tris narius (vieną – iš opozicinių frakcijų) – Seimas Kultūros komiteto teikimu, tris narius – Lietuvos meno kūrėjų asociacija, vieną narį – Vyskupų konferencija, vieną narį – Lietuvos žurnalistų sąjunga, vieną narį – Lietuvos žurnalistų draugija.

Komisijos nariai skiriami ketverių metų kadencijai ir jais gali būti ne ilgiau kaip dvi kadencijas iš eilės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klpd.

Klpd. portretas
Visų pirma čia turi išsiaiškinti kas kur ką darė Prokuratūra o paskui dėmesį sutelkti į šitą komisiją. Kuri tiek anksčiau, tiek dabar kažkaip nieko nedirba gero Lietuvos piliečiams finansuojantiems ,,Nacionalinį transliuotoją":D), o susigalvoja virsmus kurie eiliniam žmogui ne tik neaiškūs bet ir kažinar reikalingi. Skant ,,tuščią tinder'į daro":D) Ir visas darbas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių