R.Ačas: nežinojau, kad svainis - giminė

Seimo narys „tvarkietis“ Remigijus Ačas tvirtina, kad nuomodamasis biurą iš svainio nemanė, jog žmonos sesers vyras jam yra giminaitis. Esą Viešųjų ir privačiųjų interesų derinimo įstatymą jis perskaitė tik vasaros pabaigoje.

Ir tada jo svainis Orestas Jankauskas Seimo nario tebenuomojamą biurą pardavė kitam asmeniui, rašo alfa.lt.

Tiesa, pasikeitus biuro savininkui stebuklingai sumažėjo mokestis už jo nuomą. Svainiui už mėnesį R. Ačas mokėjęs per 3 tūkst. litų, naujam savininkui - vos 1 tūkst. litų.

Žurnalistų ketvirtadienį paklaustas, kodėl iki šiol tikino, kad biurą nuomojasi ne iš giminaičio, R. Ačas teigė nežinojęs, kad svainis - tai giminė. Seimo narys aiškino, kad įstatymą perskaitė tik vasaros pabaigoje, nors klausimai apie galimus giminystės ryšius tarp R. Ačo ir jo biuro savininko buvo keliami nuo pat metų pradžios.

„Visą laiką buvo traktuojama, kad jis yra mano sesers vyras. Bet iš tikrųjų jis yra mano žmonos sesers vyras. Tai du skirtingi dalykai. Aš buvau įsitikinęs, kad mano žmonos sesers vyras nėra mano artimas giminaitis. Bet, kai pasiskaičiau įstatymą, kad yra toks ryšys, jis apsisprendė nedaryti keblumų man, padavė skelbimą ir pardavė tą biurą“, - žurnalistams aiškino R. Ačas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių