R. Zujevas privalės nugriauti savo vagonėlį

Klaipėdos apygardos administracinis teismas šiandien, spalio 10 d., nusprendė, kad  Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento duoti du privalomieji nurodymai pašalinti iš valstybinės žemės sklypo R. Zujevo neteisėtai pastatytą namelį-vagonėlį yra teisėti ir pagrįsti.

Namelis-vagonėlis buvo  pastatytas pažeidžiant Kuršių nerijos nacionalinio parko apsaugos reglamentą. Teismas atmetė R. Zujevo ir jo vadovaujamos įmonės „Gintarinis uostas" skundus, o aplinkosaugininkų nurodymai liko nepakeisti. 

„Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento darbuotojai ne kartą pateikė reikalavimus  įmonei ir jos vadovui Rolandui Zujevui dėl namelio-vagonėlio nukėlimo, - sakė departamento direktorius  Andrius Kairys. - Buvo skirtos trys administracinės nuobaudos - įspėjimas ir dvi baudos, surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai, duodami pakartotiniai privalomieji nurodymai. Aplinkosaugininkų reikalavimų  įmonė nevykdė bei nevykdo ir skundžia juos teismams."

Kaip informavo  Klaipėdos aplinkosaugininkai, šiuo metu įvairių lygių teismuose  nagrinėjami  šeši įmonės ir R. Zujevo skundai dėl  aplinkos apsaugos pareigūnų priimtų sprendimų, kuriuos privalo vykdyti „Gintarinis uostas". 

 Šiandien teismo priimtus sprendimus Rolandas Zujevas  turės vykdyti, kitaip jis gali būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn.

Dėl vagonėlio skandalo buvęs tuometinio Seimo pirmininko Artūro Paulausko patarėjas R. Zujevas pasitraukė iš Naujosios sąjungos. Balandį partiją palikusiam verslininkui, buvo iškeltas ultimatumas - nutempti neteisėtai ant Kuršių marių kranto pastatytą vagonėlį arba pasitraukti iš Naujosios Sąjungos.


Šiame straipsnyje: zujevasvagonėlis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių