R. Paksas: su premjeru aptarėme pavojų demokratijai

  • Teksto dydis:

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) tyrime pirmadienį apklaustas valdančiosios partijos „Tvarka ir teisingumas“ vadovas europarlamentaras Rolandas Paksas teigia su premjeru Algirdu Butkevičiumi aptaręs pavojų, kilusį demokratijai.

R.Paksas užsimena siūlysiąs imtis priemonių, tačiau jas žada paskelbti spaudos konferencijoje antradienį.

„O leitmotyvas (susitikimo) buvo - kad politinis įtakojimas teisėsaugai peržengia visas ribas ir kad iš tiesų Lietuvoje demokratija yra pavojuje. Mes aptarėme ir premjeras sutiko su ta pozicija. Aptarėme veiksmus, ką reikėtų daryti, apie juos papasakosiu detaliau spaudos konferencijoje“, - BNS pirmadienio pavakarę sakė R.Paksas.

Paklaustas, ar minimus veiksmus suderino su ministru pirmininku, R.Paksas atsakė: „Pokalbyje tai buvo suderinta, kaip bus rytoj - bus matyti“.

R.Paksą STT pirmadienį apklausė tyrime dėl prekybos poveikiu. STT ikiteisminį tyrimą atlieka įtariant, kad „Lietuvos ryto“ akcininkas ir vyriausiasis redaktorius Gedvydas Vainauskas sutarė su R.Paksu, jog šis už kyšį paveiks valdininkus leisti naudoti „Norfos“ parduotuvę Prienuose.

Anot R.Pakso, susitikimas su premjeru buvo „lygiai toks, koks buvo su G.Vainausku“, su kuriuo jis susitiko pirmadienį perpiet, iškart po apklausos STT.

Tačiau susitikimo su G.Vainausku turinį R.Paksas atsisakė atskleisti.

„Kodėl turėčiau? Absoliučiai yra mano reikalas, ką aš noriu, tą ir šneku, ką norėjau, tą šnekėjau ir šnekėsiu, neprivalau nei jums, nei kitiems sakyti, apie ką aš kalbėjau. Bet kai padaryta viešųjų ryšių akcija - sekimas, slaptas pokalbis... Aš visam ofisui pasakiau, kad eisiu pakalbėt su „Lietuvos ryto“ redaktorium. Žinodamas, kad telefonai pasiklausomi, žinodamas, kad visa ta istorija ant telefono snarglio ir kabo..“, - kalbėjo R.Paksas.

Jis piktinosi žiniasklaidoje pasirodžiusia vaizdo informacija apie jo susitikimą su G.Vainausku.

„Nuo kada žmonės Lietuvoje pradedami sekti, nuo kada pradedami filmuoti? Fiksuojami, su kuo susitinka, kada susitinka, kur susitinka, nuo kada tas atsirado Lietuvoje, kas čia per demokratija? Ar begali laisvas žmogus Lietuvoje susitikti su kitu žmogumi ir pietauti? Čia retoriniai klausimai“, - kalbėjo R.Paksas.

Jis teigė, jog po apklausos STT pareigūnų buvo patikintas, kad gali kalbėti „su kuo nori ir apie ką nori“.

„Manau, kad grėsmė demokratijai Lietuvoje yra aiški - jei žmogus yra filmuojamas prieš susitikimą, po susitikimo... Aš nežinau, kokioje valstybėje, jei vienos iš didžiausių žiniasklaidos priemonių redaktorius yra apklausiamas ir dar žurnalistai nesusirinko prie tos vietos, aš tada nesuprantu....“, - BNS kalbėjo R.Paksas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mizantropas

mizantropas portretas
o kai su borisovu aptarinėjai Lietuvos reikalus, nereikėjo apie pavojų demokratijai šaukti?

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis portretas
Šernai lenda iš miško bulvių ėsti ir knisti,/STT/ medžiotojai šaudo.Tik Paksas panašesnis į skurduką paršelį, nors ir šiaušia šerius.

June

June portretas
Tai gal Paksas aptare,kaip gražiau papuošti savo Paksaitę-Stumbrienę eiliniam pasipuikavimui pasaulinių dizaineriš rūbais.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių