R. Paksas: dėl V. Gapšio buvimo Seimo vadovybėje turi nuspręsti koalicija

  • Teksto dydis:

Valdančioji koalicija turėtų drauge nuspręsti, ar teismui pirmąjį Seimo vicepirmininką "darbietį" Vytautą Gapšį pripažinus kaltu dėl sukčiavimo ir apgaulingos buhalterinės apskaitos tvarkymo, jis gali toliau eiti pareigas.

"Kiek žinau, tuo klausimu ir šaukiama politinė taryba. Išklausius visus argumentus, visus pasiūlymus, visas nuomones ir bus priimtas sprendimas", - pirmadienį BNS sakė valdančiajai daugumai priklausančios partijos "Tvarka ir teisingumas" pirmininkas europarlamentaras Rolandas Paksas.

Kitos koalicijos partnerės - Lietuvos lenkų rinkimų akcijos - lyderis Valdemaras Tomaševskis BNS teigė, kad V.Gapšys - labai kompetentingas Seimo pirmininko pavaduotojas, todėl pareigas turi ir toliau eiti.

"Teismo nuosprendis dar nėra įsigaliojęs", - tvirtino V.Tomaševskis, paklaustas, ar teistas asmuo gali dirbti Seimo vadovybėje.

Tuo metu valdančiosios Lietuvos socialdemokratų partijos vadovas ir premjeras Algirdas Butkevičius sekmadienį pareiškė, kad V.Gapšys neturėtų eiti Seimo vicepirmininko pareigų, kol vyks teisminiai ginčai Apeliaciniame teisme.

Parlamento opozicija savo ruožtu žada rudenį prasidėjus Seimo sesijai inicijuoti nepasitikėjimą V.Gapšiu, jeigu šis pats neatsistatydins.

Vilniaus apygardos teismas penktadienį Seimo pirmajam vicepirmininkui Darbo partijos vadovui V.Gapšiui skyrė 35 tūkst. 750 litų baudą dėl sukčiavimo ir apgaulingos buhalterinės apskaitos tvarkymo.

Šis nuosprendis gali būti skundžiamas Apeliaciniam teismui.

Valdančiojoje koalicijoje esanti Darbo partija kaltinta 2004-2006 metais neapskaičiusi daugiau nei 24 mln. litų pajamų ir 23 mln. litų išlaidų.

Centro kairės koaliciją sudaro Lietuvos socialdemokratų partija, Darbo partija, partija "Tvarka ir teisingumas" bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Esmė

Esmė portretas
Sukčiai uspaski-chujai,priesaikos laužytojai paksiai,kremliaus klapčiukai

Regina

Regina portretas
Nėra ko norėti,kad seime, kaip ir Lietuvoj,matytume tik teisingumą,kai seimą ,kurį išrinko,,Lietuvos žmonės'',valdo tokie ,,teisuoliai'',kaip Paksas su savo tvarkiečiais,remiančiais savo nušalintą tapšnotoją prezidentą, Tomaševskis,kiekviena proga dergiantis Lietuvą,darbiečiai,suburti nusikaltėlių, gelbėjančių savo kailį keisdami partijos pavadinimą,nors rinkimų metu tokios partijos net nebuvo.O Prezidentė vis dėlto buvo įžvalgi,ragindama žmones ,kad prieš rinkdami gerai pamąstytų ,už ką balsuoja.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių