R. Karoblis: fizinis parengimas yra neatsiejama viso karinio rengimo dalis

  • Teksto dydis:

Balandžio 25–26 d. Druskininkuose vyksta XII tarptautinė karo medicinos konferencija „Gyvenimą keičianti reabilitacija: geroji praktika, iššūkiai ir ateities vizijos“. Konferencijoje dalyvauja ir pranešimus skaitys Lietuvos kariuomenės karo medikai, psichologai, civilinių įstaigų atstovai, JAV, Nyderlandų, Estijos, Latvijos, Moldovos, Sakartvelo pranešėjai.

„Visapusiškas kario fizinis ir psichologinis parengimas yra ne vien resursų, bet ir kompleksinio požiūrio klausimas, apimantis visą sprendimų spektrą: nuo sporto salių įrengimo karių tarnybos vietose iki kario reintegracijos patyrus traumą. Turime stiprinti supratimą, jog fizinis parengimas yra neatsiejama viso karinio rengimo dalis“, - konferencijos atidaryme sakė krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis.

Lankydamasis Karių reabilitacijos centre ministras R. Karoblis taip pat susitiko su Dr. Jono Basanavičiaus karo medicinos tarnybos vadovybe ir aptarė karo medicinos tarnybai bei karių reabilitacijai aktualius klausimus, pasveikino Karo medicinos tarnybos Karių reabilitacijos centro bendruomenę su 25 metų sukaktimi pažymėjo karo medikų svarbą Lietuvos kariuomenėje ir dėkojo už atsakingą darbą.

XII tarptautinėje karo medicinos konferencijoje Druskininkuose aptariami įvairūs medicininės reabilitacijos gydymo metodai, kryptys, pristatomos medicininės įrangos naujovės. Taip pat konferencijos metu vyks praktiniai reabilitacijos užsiėmimai bei Karo medicinos tarnybos psichologų paruošti psichologinės sveikatos ugdymo užsiėmimai.

Renginyje dalyvauja per 300 specialistų iš Karo medicinos tarnybos, Lietuvos karo akademijos, kitų Lietuvos kariuomenės padalinių, taip pat specialistai iš Vidaus reikalų ministerijos ir Lietuvos sveikatos mokslų universiteto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Na o paskui: "Kam patrankų mėsai mokslas?".

Kęstas

Kęstas portretas
Ukraina atsisako nuo prievartinio šaukimo į armiją. Ukraina pereina prie šiuolaikinės profesionalios kariuomenės. Mums seniai laikas padaryti tą patį. Prievarta surinkti ir prastai apmokyti jaunuoliai tik nusiurbia pinigus, kurie turėtų būti skirti kariams-profesionalams. Prievarta surinkti ir prastai apmokyti jaunuoliai yra tik sunkus balasta šiuolaikiniame dinamiškame mūšyje. Balastas, kurį tiems patiems kariams-profesionalams būtų neįmanoma apginti. Uniformuotų ir su prastais ginklais nemokšų negina net tarptautinė teisė. Tai mirtininkai, kurie užkištų kelius karo atveju, neleisdami veikti profesionalioms karinėms pajėgoms. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

to kuo daugiau

to kuo daugiau portretas
kuo tau blogiau, kitiems geriau. Švytuolkės efektas.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių