R. Karoblis apie „Boxer“: tai šuolis modernizuojant Lietuvos kariuomenę

  • Teksto dydis:

„Šis projektas žymį kokybinį šuolį modernizuojant kariuomenę, aprūpinant ją šiuolaikine technika, ir ginkluote, kuri priartina prie NATO standartų ir tiesiogiai prisideda prie visų mūsų saugumo stiprinimo“, – sakė gruodžio 18 d. krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis apžiūrėjęs pirmąsias dvi mokomąsias pėstininkų kovos mašinas „Vilkas“, atgabentas į Lietuvos kariuomenės Transporto priemonių ir įrengimų depą Kaune.

Mokomosiose Pėstininkų kovos mašinose (PKM) nėra ginkluotės ir dalies kitų sistemų, kuriomis bus aprūpintos kovinės PKM. Jose sumontuota papildoma įranga, palengvinanti instruktorių darbą ruošiant vairuotojus.

Šiuo metu vyksta mokomųjų PKM perėmimo iš gamintojo procedūros, kurias baigus, jos oficialiai taps Lietuvos kariuomenės nuosavybe. Šios mašinos jau kitąmet bus naudojamos Lietuvos karių pėstininkų kovos mašinų „Vilkas“ vairavimo įgūdžiams formuoti.

Pagal sutartį Lietuvos kariuomenė įsigys 88 kovines PKM, o pagal atskirai įsigyjamą logistinį paketą – 3 mokomąsias PKM. Į logistinį paketą taip pat įeina remonto dalis, techninė gamintojo logistinė parama, techninė ir metodinė dokumentacija, taip pat simuliacinės ir mokymo priemonės, speciali įranga ir priemonės tinkamai PKM „Vilkas“ priežiūrai, taip pat šaudmenys, kt. priemonės.

2016 m. rugpjūčio 22 d. Krašto apsaugos ministerijoje buvo pasirašyta sutartis dėl PKM „Boxer“ pirkimo Lietuvos kariuomenei. Už 385,6 mln. eurų bus įsigytos 88 PKM, pagamintos pagal Lietuvos kariuomenės iškeltus reikalavimus.

Pirmosios kovinės PKM į Lietuvą bus atgabentos 2019 metų pradžioje.

Bendru PKM gamintojo ARTEC konsorciumo ir Lietuvos sutarimu, pagal Lietuvos reikalavimus gaminamos mašinos, išlaikant sąsajas su Lietuvos istorija ir Lietuvos kariuomenės tradicijomis, bus vadinamos ne „Boxer“, o pėstininkų kovos mašina „Vilkas“.

Naujosiomis pėstininkų kovos mašinomis bus aprūpinti Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotasis ir Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų batalionai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Kas nemaitina savo kariuomenės - maitina svetimą.

terrorRuSSija savo veiksmais susitapatina su SSociopatais

terrorRuSSija savo veiksmais susitapatina su SSociopatais portretas
"Kremlius visur ieško sociopatų, o šiems pats Kremliaus elgesys atrodo labai geras, nes jie, būdami sociopatais, gerai supranta banditizmą, plėšimus, vogimus ir, žinoma, melavimus. Labai specifinis požymis, pagal kurį pasimato skirtumas tarp realaus kremlino ir šiaip nesusipratusio žmogaus - tai melagingumas. Realus kremlinas meluoja, kaitalioja savo nuomonę, aiškina priešingus dalykus, vartydamasis kas minutę - nes jo suvokime melas yra visai nesmerktinas, o tiesa neturi jokios vertės."

terrorRuSSija savo veiksmais susitapatina su SSociopatais

terrorRuSSija savo veiksmais susitapatina su SSociopatais portretas
"Psichoterapijoje darbas su sociopatais yra labai labai specifinis, jis įmanomas tik tada, kai sociopatas užtikrintai žino kelis dalykus: - 1. Kad jis negalės niekaip paveikti kito asmens, negalės jo paveikti smurtu (apsauga nuo grąsinimų/smurto). - 2. Kad jo melavimas ir išvis bet kas, ką jis sako, bus ignoruojamas ir apie kokią nors jo teisę turėti nuomonę nebus net diskutuojama, ir jo manipuliacijos neveiks (apsauga nuo melo). - 3. Kad jis susilauks kardinaliai stipresnio smurtinio atsako, jei tik pats pabandys imtis smurto (smurto prevencija). - 4. Kad netgi tie jo nusikaltimai, kuriuos jis nuslėpė dabar, ateityje visada bus identifikuoti ir neišvengiamai nubausti. Be išimčių ir be jokios senaties. ... sociopatai, skirtingai nuo normalių žmonių, nelinkę aukotis dėl kitų. Dėl to jie būna pakankamai bailūs ir į smurto panaudojimo galimybę reaguoja labai gerai."
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių