R. Karbauskis: nereikia koncentruotis į universitetų skaičių

  • Teksto dydis:

Lietuvos valstiečių ir žalių sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis sako, kad planuojama aukštojo mokslo reforma siekiama aukštąjį mokslą padaryti nemokamą. Kartu jis ragina nesikoncentruoti į tai, kiek po pertvarkos liktų aukštųjų mokyklų.

„Pats pagrindinis siekis - kad aukštasis mokslas Lietuvoje būtų nemokamas. Bet kokios reformos dabar siekis yra padaryti taip, kad aukštasis mokslas Lietuvoje būtų nemokamas. Čia pirma žinutė, kuri skambėtų, nors nežinau, ar jis (S.Skvernelis) taip pasakė - tai yra tikslas“, - BNS sakė R.Karbauskis, komentuodamas trečiadienį Vyriausybėje pristatytą planuojamą aukštojo mokslo tinklo pertvarką.

„Aš manau, kad jeigu bus prisirišta prie to - penki ar kiek (universitetų turi likti), tai jūs suklaidinsite žmones (...). Aš pradėsiu vardinti ir jūs suprasite, kad jeigu pridėsime, kas dabar vadinama universitetais, kad galbūt po pertvarkos nebus vadinama universitetu arba bus vadinama universitetu, bet specializuotu, tai gausis jau nebe penki, o aštuoni, devyni ar kažkiek. Aš noriu pasakyti, kad nereikėtų dabar akcentuoti skaičių. Reikia koncentruotis į tai, kad keisis finansavimo sistema, keisis reikalavimai stojantiesiems, o bendras tikslas - kad mokslas būtų nemokamas visiems“, - aiškino valstiečių frakcijos Seime seniūnas.

S.Skvernelis, kartu su švietimo ir mokslo ministre Jurgita Petrauskiene trečiadienį Vyriausybėje žurnalistams pristatęs planuojamą aukštojo mokslo tinklo pertvarką, sakė, kad Lietuvoje galėtų likti iki penkių universitetų, nors pabrėžė, kad tai nėra galutinis skaičius. Ministrė savo ruožtu sakė, kad pertvarka neturėtų liesti menų, karo akademijų, kunigų seminarijos.

Premjeras ir ministrė taip pat sakė, kad dėl aukštojo mokslo institucijų tinklo pertvarkos laukiama pačių institucijų iniciatyvų.

Spaudos konferencijoje nebuvo pasakyta, kad aukštasis mokslas po pertvarkos taptų nemokamas.

Šiuo metu Lietuvoje veikia 14 valstybinių universitetų bei kelios dešimtys kolegijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Suglumusi

Suglumusi  portretas
Ir kur tiek naujų bedarbių reiks dėti? Savivaldybėms ant galvos? Noriu emigruoti...ir kaip pilietė, ir kaip sunaikinto universiteto darbuotoja. O juk buvau patriotė, tikėjau Lietuvos ateitimi, nemaniau, kad vieną dieną kaimiečiai nuspręs, kad Lietuvoje per daug aukštojo mokslo. Kadangi neįgalūs priimti sprendimą, ką palikti, ką sunaikinti, patiems universitetams liepia susigalvoti...Smaginasi, ragina duobę išsirausti, kad užarti lengviau būtų...Jei reforma nepavyks, sakys, patys universitetai taip nusprendė. Siūlau kiekvienam dirbti savo darbą - esi valdžia, duok sprendimą. Ir atsakyk.

Meta

Meta portretas
Nereikia tu universitetu - gigantu.Jie gali buti mazi,jei sumazeja studentu.Kas pasikeis,jei kelis sujungsime,kokybes nebus geresnes, o ji ir taip pakankamai gera.Idealu butu,kad mokslas butu nemokamas.Arba gali visi moketi,imti paskolas kaip uzsienyje, o dirbdami grazinti. Nereiketu jaukti to,kas dar normaliai veike.Juk universitetai ne karta tikrinti tarptautiniu vertintoju,dauguma programu buvo aprobuotos. Musu studentai sekmingai dalyvauja mainu programuose,studijuoja uzsieniuose,jie juk nera blogesni uz uzsieniecius. Kas kita materialinis universitetu remimas,jis labai atsilieka,bet laikui begant ir jis pageres. Nereiketu uzsiimineti saviplaka.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių