R. Dargis: mums verkiant reikia investuoti į mokytojų švietimą

„Keičiantis pasauliui, globalėjant, mums reikia suspėti su žmonių, žinių, mentalo pokyčiais, todėl šiandien pradėjome matyti, kad mūsų švietimo sistema, ypač – bendrasis ugdymas – atsilieka nuo tų pokyčių ir šiandien mums verkiant reikia investuoti į mokytojų švietimą“, – sako Lietuvos pramonininkų federacijos prezidentas Robertas Dargis, kalbėdamas apie pasaulinius pokyčius, kurie turi įtakos mokymuisi ir pasirengimui atsinaujinančiai darbo rinkai.

R. Dargis ragina nustoti laikytis sistemos, kad mokiniams reikia „pūsti žinias“, laukti, kol jie jas pakartos ir pagal tai vertinti jų gebėjimus. Lietuvos pramoninkų federacijos prezidentas ragina ugdyti vaikų kūrybiškumą, kas gali tapti ateities garantu.

„Matome, kad šiandien ant stalo yra tie sprendimai, kurie reflektuoja priešrinkimį kalbėjimą. Suprantu, ką reiškia viešieji ryšiai, ką reiškia kalbėjimas prieš rinkimus. Tačiau reikia priimti tenkančią atsakomybę už valstybės ateitį ir pradėti dirbti tuos darbus, kurie fundamentiškai keis valstybės trajektoriją“, – sakė R. Dargis, pridurdamas, kad palaiko aukštojo mokslo reformą.

Daugiau apie tai, kaip turėtume reaguoti į besikeičiančias tendencijas – pokalbyje.


Šiame straipsnyje: Robertas Dargisšvietimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Angliukai Rusena

Angliukai  Rusena portretas
Kas skaitys Vincą Mykolaitį Putiną, Kai Vladas Putinas šneka rusiškai. Ar sugrįš į gimtinę Vincas Trumpa, Kai Donaldas Trumpa jau nekalba lietuviškai....

Durnių Laivo Kapitonės nuomonė:

Durnių Laivo Kapitonės nuomonė: portretas
Dargiau - Prezidentes prioritetas karo propagandos eskalacija. Pirmiausia ginklai. O jau paskui gydytojai švietimas ir policija.

R

R portretas
Pramonininkų federacijai verkiant reikia tai pramoninikai tegul ir investuoja.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių