P.Vaitiekūnas su ministrais diskutuos Marselyje

Lietuvos užsienio reikalų ministras Petras Vaitiekūnas pirmadienį Marselyje dalyvaus neformaliame ES užsienio reikalų ministrų susitikime.

Marselyje ES užsienio reikalų ministrai diskutuos transatlantinių santykių ir jų ateities klausimais. Bus aptarti keturi transatlantinių santykių aspektai – efektyvus daugiašališkumas, santykiai su Rusija, situacija Artimuosiuose Rytuose bei Afganistano ir Pakistano padėtis.

Šiandien ir rytoj ministras P.Vaitiekūnas taip pat dalyvaus Marselyje vyksiančioje užsienio reikalų ministrų konferencijoje „Barselonos procesas: Sąjunga Viduržemio jūros regionui“, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Konferencijoje užsienio reikalų ministrai ketina priimti sprendimus dėl Sąjungos Viduržemio jūros regionui sekretoriato įkūrimo, Arabų lygos dalyvavimo formų ir dėl kitų su šios sąjungos veikimu susijusių klausimų.

Diplomatijos vadovai taip pat ketina aptarti konkrečius veiklos projektus aplinkosaugos, civilinės saugos, alternatyvių energijos šaltinių, aukštojo mokslo ir verslo srityse.


Šiame straipsnyje: VaitiekūnasURMMarselis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių