Pusė valstybės tarnautojų nepatenkinti savo atlyginimu

Pusė valstybės tarnautojų yra nepatenkinti savo darbo užmokesčiu, rodo ketvirtadienį paskelbta Vidaus reikalų ministerijos atlikta apklausa.

Tyrimo duomenimis, savo atlyginimu labai nepatenkinti arba greičiau nepatenkinti yra 51 proc. tarnautojų.

Darbu užmokesčiu buvo labai patenkinti arba greičiau patenkinti 25 proc. žmonių, dar 24 proc. neturėjo nuomonės.

64 proc. valstybės tarnautojų taip pat nurodė, kad darbo užmokestis juos labiausiai motyvuoja. Kitos dažniau valstybės tarnautojų įvardytos aplinkybės buvo tinkamas darbo organizavimas ir krūvio paskirstymas, geras psichologinis klimatas, stabilumas darbe ar darbo vietos saugumas ir įdomus, patinkantis darbas.

Galimybę daryti karjerą darbovietėje teigiamai vertino 36 proc., o neigiamai – 24 proc. valstybės tarnautojų. Artimiausiu metu ketinantys keisti darbovietę nurodė 4 proc. žmonių, o dar 30 proc. svarsto tokią galimybę.

Pagrindinė ketinimų keisti darbą priežastis yra didesnis atlyginimas – tai nurodė 58 proc. apie planus keisti darbą nurodžiusių respondentų.

Apklausos duomenimis, lojaliausi yra didžiausią darbo stažą turintys darbuotojai – 79 proc. neketina keisti darbovietės, tuo metu tarp dirbančių iki penkerių metų tokių yra 55 procentai.

Dauguma valstybės tarnautojų (61 proc.) mano, kad jų darbas yra svarbus ir jie yra patenkinti darbu savo institucijoje. Tai, kad darbas jiems atrodo svarbus, bet jie yra nusivylę, nurodė 34 proc. apklausos dalyvių.

Vyriausybinio sektoriaus institucijų ir įstaigų darbuotojų apklausa elektroniniu būdu buvo atliekama 2017 metų gegužės–birželio ir rugsėjo–spalio mėnesiais. Joje dalyvavo 26 139 darbuotojai iš 177 institucijų ir įstaigų.

Seimas šiuo metu svarsto valstybės tarnybos pertvarką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kuo nepatenkinti

kuo nepatenkinti portretas
kavytes gerejai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių