Psichologams už valandą vaikų apklausose siūlomi 13 eurų

Teisingumo ministerija siūlo psichologams už dalyvavimą vaikų apklausose numatyti 13 eurų valandinį įkainį.

Tai numatyta apraše, kurį ministerija parengė siekdama reglamentuoti nepilnamečių apklausose pageidaujančių padėti psichologų sąrašo sudarymą ir administravimo tvarką.

Pasak ministerijos, psichologui būtų mokama už laiką, skirtą pasirengti apklausai, dalyvavimą apklausoje ir laiką, sugaištą vykstant į apklausą ir iš jos.

Psichologams, kurie dalyvautų apklausose nedarbo dienomis, būtų taikomas 1,5 karto didesnis įkainis. Be to, psichologui būtų kompensuojamos jų kelionės išlaidos.

Psichologų dalyvavimas apklausiant visus nepilnamečius baudžiamajame procese taps privalomas nuo liepos, kai įsigalios vaiko teisių apsaugos reformą reglamentuojančios pataisos. Dabar psichologai dalyvauja tik dalyje vaikų apklausų. Policijos generalinis komisaras Linas Pernavas yra sakęs, kad nuo liepos psichologų reikės žymiai daugiau.

Liepą turinti startuoti vaiko teisių apsaugos reforma, be kita ko, numato savivaldybėse dabar veikiančių vaiko teisių apsaugos skyrių pavaldumo perdavimą Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybai. Nustatyta bendra schema, kaip turi elgtis institucijos, gavusios pranešimą apie galbūt pažeidžiamas vaiko teises: gavę pranešimą apie galimą smurto prieš vaiką naudojimą, galbūt kilusį pavojų vaiko saugumui, sveikatai ar gyvybei, vaiko teisių apsaugos specialistai šį pranešimą turėtų patikrinti tą pačią dieną. Pranešimai apie kitus vaiko teisių pažeidimus turėtų būti patikrinti per tris dienas.

Priimtas įstatymas su vaikais dirbančius žmones įpareigoja pranešti pastebėtus vaiko teisių pažeidimus, priešingu atveju jiems grės atsakomybė, išskiriami grėsmės vaikui lygiai, tarnybų veiksmai pagal kiekvieną grėsmės lygį. Įstatyme nustatyti atvejo vadybos principai ir tvarka, įtvirtinama mobilių komandų, skirtų darbui su šeima, veikla.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Man šokas...

Man šokas... portretas
GERAS bairiukas sugalvotas. Surinks savo chebrytę ir plaus pinigus, psichologai Lietuvoje tampa DIEVAIS.

vladas

vladas portretas
patiems psichologams reikalinga psichologine pagalba.., o čia žiūrima kaip jiems didinti pinigines išmokas net ir atvykimo bei grįžimo namo.., dirbantieji kurie kuria visa vertę išlaiko juos visus ir pačia valstybę o apie juos baisu visiškai niekas nesirūpina ir nepergyvena.., o pergyvena tik dėl "specialistų", su diplomu, kuriam suteikiama teisė sukurti tariamus dokumentus, kuriais remiantis galima žmones tiesiogiai naikinti

...

... portretas
Tiems š.malėjams dar pinigus mokėt?.. nes kai per radiją ima malt, tai liūdna daros, ką jie gali kitiems padėt kai net tarpusavy susitart negali, kiekvienas vis kitaip vograuja.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių