Nesuvokiamas beširdiškumas: internete savo vaikui ieško naujos mamos

Klaipėdiečius stebina internete žaibiškai plintantis vienos „supermamytės“ skelbimas. Į užsienyje gyvenančio mylimojo glėbį skubanti moteris interneto socialiniame tinkle ieško, kas galėtų priglausti jos pačios dukterį. Vaiko teisių apsaugos specialistai tikri – toks elgesys tiesiog šokiruojantis vaiko teisių apsaugos pažeidimas.

Skuba pas mylimąjį

Šiomis dienomis tėvai internete aktyviai dalijasi vienos moters skelbimu ir viliasi, kad jo autorė netruks patekti į atsakingų tarnybų akiratį.

Socialiniame tinkle įrašą paskelbusi moteris pasakoja ketinanti emigruoti, mat siekia išsaugoti santykius su dabartiniu savo mylimuoju, jau kelerius metu gyvenančiu ir dirbančiu užsienyje.

Paliktų dukrą

Tiesa, kol kas moterį nuo skubios kelionės į mylimojo glėbį stabdo tik viena „bėda“ – nedidelė jos pačios dukra, kurios skelbimo autorė tvirtina negalinti pasiimti drauge, mat išvykus reikės „pačiai apšilti padus“.

Siekdama išsaugoti romantiškus santykius, „supermamytė“ sumąstė išeitį – ieško žmogaus, kuris priimtų mergaitę į savo namus ir ja rūpintųsi.

Toks motinos skelbimas įžiebė tikrą kitų mamyčių pykčio audrą.

Moterys stebėjosi neatsakingos būsimosios emigrantės elgesiu, širdo, jog atsakingi žmonės bet kam savo gyvūnų nepatiki, o ši pasirengusi bet kam atiduoti savo pačios dukterį.

Kai kurios komentatorės pastebėjo, kad uostamiesčio mamas šokiravusio skelbimo autorė – ne klaipėdietė, tačiau savo miestelyje yra žinoma.

Šokiruojantis pažeidimas

Klaipėdos savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjo pavaduotoja Virginija Gelažnikienė neslėpė nuostabos tokiu moters elgesiu ir patikino, kad uostamiestyje panašių situacijų spręsti dar neteko.

„Šiuo atveju tai yra akivaizdus vaiko teisių pažeidimas. Šokiruojantis. Net sunku įsivaizduoti, kad tokia situacija gali egzistuoti ir ji nėra sugalvota kokiai diskusijai. Be abejo, tokiu atveju, manau, nė vienas vaiko teisių apsaugos skyrius tos laikinosios globos nesteigtų ir iš karto pasiaiškintų, kokia tai yra šeima, jeigu gali bet kam patikėti savo mažą vaiką“, – tvirtino V.Gelažnikienė.

Pašnekovė neabejojo, kad reikėtų įvertinti ar ši moteris apskritai toliau gali rūpintis mergaite ir kaip savo motiniškas pareigas atlieka šiuo metu.

Paprastai globoja artimieji

Vedėjos pavaduotoja patikino, kad išvykstant tėvams vaikai bet kokiu atveju patiria stresą.

V.Gelažnikienė paaiškino, jog pagal šiuo metu galiojančius įstatymus, tais atvejais, kai tėvai laikinai išvyksta į užsienį, vaikui tėvų prašymu gali būti nustatyta laikinoji globa.

„Tada paprastai laikinuoju vaiko globėju, kol tėvai dirba užsienyje, skiriamas vaiko giminaitis. Dažniausiai tai būna močiutės, seneliai, broliai, seserys ir tik labai retais atvejais – šeimų draugai ar kiti artimi žmonės“, – dėstė skyriaus vedėjo pavaduotoja.

Pašnekovės teigimu, tokiais atvejais visuomet išklausomi išvykstančių tėvų bei vaiką globoti sutinkančiųjų motyvai.

Visais atvejais aiškinamasi, ar vaiko prižiūrėti negali antrasis tėvų. Kitam asmeniui globa priskiriama tik tais atvejais, kai vaiku rūpintis negali nė vienas tėvų.

Pašnekovė patikino, jog jeigu į uostamiesčio vaiko teisių sergėtojus kreiptųsi moteris su tokiu prašymu, koks šiuo metu plinta internete, ir skyriaus darbuotojams situacija būtų aiški – būtent tokia laikinoji globa nebūtų suteikiama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
Na,gal jau geriau tegu iesko kam vaika palikt,negu jo nenoredama isves pas (tuo labiau toki) patevi,ir bus uzdauzyta 135smugiais i galva. Tas vaikelis vistiek nebus laimingas likes su tokia mama,,ir ar taip ar kitaip moraline trauma bus,ar ji ja augins nemyledama,ar neaugins. Musu liaudyje viskas nenormalu. Ismeta i konteineri-gyvuliai! Palieka gyvybes langelyje-gyvuliai. Uzmusa nes augint nenori-monstrai! Sako,jog negali auginti,praso kas pasirupintu,vel monstre. Mama juk atvirai sako,kad nenori auginti mergytes,na tai padekit jai jos nebeauginti. Tik nesuprantu kam per zmones iesko,ir visus pykdo,juk gali i vaiku globos namus kreiptis. Lygtai pati nepamaste,kad ka bepasakytu,psichologinio palaikymo nesulauks,tik bus uzmetyta akmenimis ir teisiama,lygiai taip pat smerkiama,kaip ir visi vaikzudziai.

Ieva

Ieva portretas
Ta pana siūlė vaiką atiduoti svetimam vyrui ir į užsienį varyt pas draugą kuris jau Facebook pasidarė įžymybė, rodo live kaip su kitom panom kursasi, geria, narkotikus vartoja ir jinai varo pas jį gyventi. Pati niekur nedirba pas tėvus ant sprando sėdi, ir da dukryte palikti nori svetimiems, tai geriau jau kažkas kitas ją augintų ne pati motina, šitą motina pati per Facebook ieškojo vaikui mamos kitos nes norėjo pas tą vyrą savo važiuoti kuriem ant jos nusisikti,

Rasa

Rasa portretas
Mielai įsivaikinčiau šią mergaitę, kaip galima surasti šią mamą?
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių