Protingiausią lietuvį rinks septyniuose šalies miestuose

  • Teksto dydis:

Birželio 3-ioji – tą dieną Lietuvoje jubiliejinį, jau dešimtą kartą įvyks Pasaulio viktorinos čempionatas.

Per dešimtmetį čempionatas Lietuvoje nuolat augo, dalyvių skaičiumi lenkė kitų valstybių dalyvių skaičių. Pernai Lietuvoje čempionate žaidė daugiau nei trys šimtai tautiečių ir pagal absoliutų dalyvių skaičių juos aplenkė tik indai, kurių susirinko daugiau nei penki šimtai.

„Šis renginys yra tapęs visuotine viktorinų švente“, – renginio sėkme džiaugiasi renginį organizuojančios Tarptautinės viktorinos asociacijos atstovas Lietuvoje Augustinas Žemaitis. Šiemet Lietuvoje čempionatas vyks jau septyniuose Lietuvos miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Mažeikiuose ir Alytuje.

„Tai vienintelė Lietuvoje viktorina, kurioje kiekvienas gali grumtis individualiai, nes visi kiti proto žaidimai Lietuvoje yra komandiniai. Dalyvauti gali kiekvienas norintis – tiek tas, kuris trokšta sužinoti, kurias temas pats išmano geriau, tiek tas, kuris nori žinias palyginti su savo šeimos ar komandos nariais, tiek tas, kuris tiesiog nori pasidžiaugti kruopščiai atrinktais kokybiškais klausimais“, – sako organizatorius.

Kasmet gerai pasirodantis, nė vieno Pasaulio viktorinos čempionato nepraleidęs politikas Vytautas Danilevičius, paklaustas, ar įmanoma čempionatui pasiruošti, sako: „Specialiai pasiruošti galima būtų, jei būtų aišku, kokie gali būti klausimai. Kaip egzaminui, kuriam reikia perskaityti N knygų. Tuo tarpu viktorinos čempionato klausimai apima tokį platų spektrą dalykų, kad tam reiktų vos ne visą Vikipediją perskaityti.“

Pasaulio viktorinos čempionate gali dalyvauti visi norintys – jame visiems sudaromos vienodos sąlygos ir tie patys aštuonių sričių klausimai, išversti į kiekvienos valstybės kalbą. Po čempionato dalyviai gali pasitikrinti savo rezultatą savo miesto, Lietuvos ir viso pasaulio dalyvių mastu.

Lietuvoje išrenkamas ne tik visos Lietuvos, bet ir kiekvieno miesto čempionas. Kaip ir pernai, renginys vyks sostinės „Outlet Parke“, žadama daug prizų ir siurprizų.

Registracija į čempionatą jau prasidėjo. Ji vyks iki 2017 m. gegužės 31 dienos. Dalyvavimas nemokamas.

Registruotis gali kiekvienas, savo vardą, pavardę bei miestą, kuriame norėtų dalyvauti, atsiuntęs el. paštu viktorinos@gmail.com.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
Protingiausio lietuvio neras, nes aš viktorinose nedalyvauju!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių