Prostitutė prisipažino: uždirbu 7 tūkst. eurų per mėnesį

  • Teksto dydis:

Lietuvoje kasmet sulaikoma apie 300 prostitučių ir vos keli jų klientai. Seimas yra priėmęs politinį nutarimą – prostitutės neturėtų būti baudžiamos, tik klientai. Tokį žingsnį kai kurie parlamentarai vertina kaip prostitucijos legalizavimą.

Kas Lietuvoje yra prostitutės? Nuskriaustos merginos ar apsukrios verslininkės? Atsakymų į šiuos klausimus ,,Info TV“ laidoje ,,Diagnozė: valdžia“ šį sekmadienį 19.30 val. Ieškos konservatorius Kęstutis Masiulis ir parlamentarė Marija Aušrinė Pavilionienė.

,,Kad yra ir nuskriaustų moterų tikrai pritarčiau, bet vargiai rasime tokią liberalią šeimą, kur mama ar tėvas sakytų: mes norime, svajojame, kad mūsų dukra taptų prostitute“, – karštai dėstys Seimo narys K. Masiulis.

Kad ne visos prostitutės yra aukos, tikins ir laidoje sutikusi dalyvauti plaštakė Laura (vardas pakeistas – red. past.).

,,Gal ir gėdinga profesija, bet nesutinku, kad su merginomis vyrai daro, ką nori. Ne visada taip yra, sąlygas nustatau aš. Jei tu man duodi pinigus, nereiškia, kad turi daryti tai, ko jie nori“ – tikins  Laura.

Pasak Lauros, pas ją užsuka įvairūs vyrai – nuo darbininkų iki gerai žinomų dainininkų.

,,Kaina yra įvairi. Visgi, net patys žinomiausi žmonės bėdinasi, nuolaidų prašinėja. Toks įspūdis, kad aš turiu daugiau pinigų nei žmonės, kurie dirba televizijoje“, –  ironiškai pasakos Laura.

Mergina pareikš, kad ji ,,uždirba“ net iki 7 tūkstančių eurų per mėnesį.

,,Tai ką jūs man siūlote? Eiti į kasą ir sėdėti? Dabar galiu sau leisti viską, ko noriu“, – pasakos Laura.

Tačiau tokios kalbos neįtiks vieno portalo pramogų skilties redaktoriui Saugirdui Vaitulioniui.

,,Mergina kalba taip, lyg pasakotų kažkokią sėkmės istoriją. Bet jos dirba, pavadinkim, fizinį darbą. Nors užmušk netikiu, kad galima tiek gauti pinigų“, – tikins S. Vaitulionis.

Savotiška prostitucijos reklama pasipiktins ir parlamentarė M. Pavilionienė.

,,Ko brangioji nepasakė – koks jos išsilavinimas, kaip ji supranta gyvenimo prasmę. Vienos tų merginų baigia vos septynias klases, kitos buvo išprievartautos tėvo, patėvio ar brolio. Kažkas nutiko jų gyvenime, kad jos nuėjo tokiu keliu“, – aiškins M. Pavilionienė.

Pasak ekspertų, prostitucija ir prekyba žmonėmis – antra pagal pelningumą šešėlinio verslo sritis, iškart po narkotikų biznio.

,,Merginos ateina sumuštos, išprievartautos, paniekintos. Vieną dieną jos gal buvo elitinės merginos, kaip mėgstama sakyti, o kitą dieną jau griovyje“, – pasakos ,,Caritas“ pagalbos moterims programos vadovė Kristina Mišinienė.

Visgi, pasak K. Mišinienės, kelio atgal ieškančios prostitutės neturi, kur kreiptis – tokia veikla smerkiama, niekinama. Mažai gelbsti ir pareigūnai.

,,Turėjau vieną policininką, kuris sužinojo, kuo verčiuosi ir ėmė pas mane itin dažnai lankytis. Tada aš sutariau su draugu, kad jis mane saugos. Aš jam sumoku, bet būtumėt matę, kaip tas policininkas bėgo“, – pasakos Laura.

Per metus  Lietuvoje sulaikoma apie  300 prostitučių ir tik keletas jų klientų. Tik 6 proc. prostitučių sumoka baudas. Trečdalis jų kasmet papuola ne po vieną kartą.

,,Statistika rodo, kad mes nekontroliuojame šitų procesų. Jei legalizuotume, atsirastų bent kažkokia kontrolė. Turiu draugą – jis susipažino su pagyvenusia dama. Šioji už jo paslaugas atsidėkojo paimdama paskolą ir nupirkdama jam butą. Du žmonės tiesiog taip susitarė, ar čia valstybė turėtų kištis? Kas tada yra prostitucija?“ – klaus Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas Remigijus Žemaitaitis.

Kiek Lietuvoje kainuoja paprastos ir elitinės prostitutės paslaugos? Koks prostitucijos mastas Lietuvoje?  Kuris politikas turi, ką slėpti, ir neatvėrė laidos kūrėjų įduoto lagamino?

Laida „Diagnozė: valdžia“ sekmadienį 19:30 per „Info TV“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vilus

vilus portretas
konservatoriu vyriausybe -pasitvirtino save kaip pardavusi letuva -ar tai ne prostitucija

Fitnesss

Fitnesss portretas
Legalizuoti prostitucija zmogus turi tureti savo kuno autonomija

Pastovėjo

Pastovėjo  portretas
Prie gražaus stalo, vyras su suknelė sukalbėjo sau po nosė ..... va ir padori dama , ir pinigai iškarto pasidaro padorus , o kai į kailį gaus ,tai prie stalo visos teisės išaiškino. Kieno koks reikalas , kas kaip gauna pinigus. Moralistai. Prisiminkite apie akmens metimą. Ir tik tada rašykite.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių