Prokurorai nekomentuoja Latvijos atsakymo dėl K.Michailovo

Lietuvos Generalinė prokuratūra kol kas neatskleidžia, ar Latvija Medininkų žudynių byloje nuteistą Konstantiną Michailovą leido teisti dėl nusikaltimų žmoniškumui.

„Galim patvirtinti, kad iš Latvijos atsakymas į paklausimą gautas. Jo turinys neskelbtinas, bus pateiktas teismui“, - BNS pirmadienį sakė Generalinės prokuratūros atstovė Rita Stundienė.

Prokuratūra siekia, kad K.Michailovas būtų teisiamas dėl nusikaltimų žmoniškumui. Tačiau jis pats su tuo nesutinka, todėl būtinas Lietuvai K.Michailovą 2007 metais perdavusios Latvijos sutikimas.

Lietuvos apeliacinio teismo posėdis numatytas trečiadienio rytą.

Pernai gegužę Vilniaus apygardos teismas K.Michailovą pripažino kaltu dėl pareigūnų nužudymo 1991 metų liepos 31 dieną jiems einant tarnybines pareigas. Jam skirta maksimali bausmė - laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Nuosprendį apskundė tiek savo kaltę neigiantis K.Michailovas, tiek prokuratūra, siekianti perkvalifikuoti kaltinimus.

Teismas nustatė, kad K.Michailovas, dirbdamas SSRS VRM vidaus kariuomenės ypatingosios paskirties milicijos būrio (OMON) milicininku, veikdamas šio būrio vado Česlavo Mlyniko suburtoje organizuotoje grupėje, kartu su to paties būrio milicininkais Andrejum Laktionovu ir Aleksandru Ryžovu, tyčia nužudė tarnybos pareigas vykdžiusius Lietuvos muitinės ir policijos pareigūnus Antaną Musteikį, Stanislavą Orlavičių, Ričardą Rabavičių, Algirdą Kazlauską, Juozą Janonį, Algimantą Juozaką ir Mindaugą Balavaką bei pasikėsino nužudyti Tomą Šerną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Qbilistanas

Qbilistanas portretas
Politika byloje, pries Michailova nera jokiu irodymu o padare atpirkimo oziu, vien del to, kad jis tarnavo specialiame buryje..

Lietuvos Sąjūdis

Lietuvos Sąjūdis portretas
Po Sausio 13-osios prasidėjo pragaras. Lietuvos Sąjūdis vykdė baisias politines, ekonomines, teisines pertvarkas. Žmonės nesuprato, kas darosi. Visur buvo ankšta. Į tokią stichinę nelaimę pateko K.Michailovas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių