Prokuratūros Organizuotų nusikaltimų departamentui vadovaus M. Jovaiša

  • Teksto dydis:

Devynis mėnesius trukusi Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo (ONKT) departamento vyriausiojo prokuroro paieška baigta – į šias pareigas paskirtas Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Martynas Jovaiša.

Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis skirdamas M.Jovaišą atsižvelgė į Vyriausiųjų prokurorų atrankos komisijos išvadą.

Anot prokuratūros pranešimo, vyriausiojo justicijos patarėjo rangą turintis M.Jovaiša išsiskyrė profesionalumu, patirtimi, gebėjimu teisingai įvertinti situaciją ir pasiūlyti konkrečius klausimų sprendimo būdus.

Prokuratūros sistemoje pareigūnas dirba nuo 1999 metų, kai besimokydamas Vilniaus universiteto Teisės fakultete įsidarbino prokuroro padėjėju. 2010 metais jis buvo paskirtas Vilniaus apygardos prokuratūros Civilinių bylų skyriaus vyriausiuoju prokuroru, 2012 metais tapo Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus vadovu. 

M.Jovaiša naujas pareigas pradės eiti nuo pirmadienio. Jo kadencija truks penkerius metus.

Atrankos komisija tarp tinkamiausių vadovauti ONKT departamentui dar buvo nurodžiusi buvusį šio padalinio vyriausiąjį prokurorą Irmantą Mikelionį ir prokurorų profesinės sąjungos lyderį Julių Rėksnį.

I.Mikelionio kadencija kaip Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiojo prokuroro baigėsi šių metų balandžio 5 dieną. Kovą surengta atranka į šias pareigas. Iš penkių pretendentų atrankos komisija tinkamiausiais pripažino I.Mikelionį ir prokurorų profesinės sąjungos lyderį J.Rėksnį.

Nepasirinkęs nė vieno kandidato, balandžio 1-ąją generalinis prokuroras paskelbė papildomą atranką. Jis tvirtino norįs paskatinti daugiau prokurorų dalyvauti konkurse.

Tuomet dokumentus pateikė vienintelis naujas kandidatas – prokuroras Rimvydas Valentukevičius, tačiau tarp tinkamiausių pretendentų jis nepateko. Atrankos komisija generaliniam prokurorui ONKT departamento vadovu vėl rekomendavo skirti I.Mikelionį arba J.Rėksnį.

Birželio 23 dieną generalinis prokuroras E.Pašilis pranešė nutaręs dar kartą pratęsti atranką į Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiojo prokuroro pareigas. Šį sprendimą I.Mikelionis buvo apskundęs teismui, bet bylą pralaimėjo.

Pagal Prokuratūros įstatymą, vyriausiuosius prokurorus skiria generalinis prokuroras, atsižvelgdamas į Atrankos komisijos išvadas, kurios generalinio prokuroro nesaisto.

Į vyriausiojo prokuroro pareigas asmuo skiriamas penkeriems metams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gintautas

Gintautas portretas
Tiesiog juokinga,tie musu prokurorai taip is pruse ir issilavine tik is Vilniaus ir Kauno,o kodel ne is Raseiniu,Birzu apeyl.pr.ir taip toliau,gal laikas sugalvot kitaip skirt i tokias pareigas,0 ne taip pries 20 m .mano sunelis baiges mokslus patenka iskarto i apygardos pr.padijeju ir.t.t.,o niekas neatsizvelgia,kad jo tevas ar mama ar dede dirbo AT,GP,ar seime ir taip toliau svogeriu dedziuku teisesauga vaziuoja,galeciau daigiau parasyt,bet tai niekam neidomu visi zino ir taip turi buti atkreipk demesi p.Karbauski ir p.Poteiki ziurejau ta laida ir paziuresiu kas bus!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių