Prokuratūra: „Snoro“ savininkų buvimo vieta vis dar neaiški

  • Teksto dydis:

Liepos pradžioje Didžiojoje Britanijoje dingus žlugusio banko „Snoras“ savininkams - Rusijos piliečiui Vladimirui Antonovui ir Lietuvos piliečiui Raimondui Baranauskui, Lietuvos teisėsauga teigia, kad jų buvimo vieta vis dar nėra nustatyta.

„Veiksmų yra imtasi, daroma viskas, ką galima padaryti, bet ne viską galime komentuoti. (...) Faktas yra tas, kad jų buvimo vieta nežinoma, nustatinėjama“, - BNS sakė Generalinės prokuratūros atstovė Elena Martinonienė.

Jos teigimu, Jungtinės Karalystės teisėsaugai informavus, kad pareigūnai nebegali rasti įtariamųjų, buvo imtasi visų reikalingų veiksmų - šiuo metu vyksta tarptautinė jų paieška, o anksčiau išduotas Europos arešto orderis.

„Buvo kreiptasi į visas valstybes, vyksta tarptautinė paieška. Kas reikalinga, yra padaryta, bet kokiomis kryptimis dirbama, tokios informacijos šiuo metu suteikti negalime, nes tai gali pakenkti tyrimui“, - teigė E.Martinonienė.

Lietuvos teisėsaugos žiniomis, V.Antonovas ir R.Baranauskas išvyko iš Britanijos, o portalas lrytas.lt liepos pradžioje skelbė, kad verslininkai pabėgo į Rusiją, kur nuo 2013-ųjų gegužės slapstosi ir žlugusio Ūkio banko savininkas Vladimiras Romanovas - pastarasis 2014 metų balandį buvo sulaikytas Maskvoje, bet netrukus paleistas į laisvę, o žiniasklaida ne kartą rašė, kad buvęs bankininkas gyvena Maskvoje.

V.Antonovo advokatė Karen Todner liepos pradžioje naujienų agentūrai AFP teigė, kad verslininkas išvyko iš Didžiosios Britanijos, nes bijojo dėl savo gyvybės.

Dviejų instancijų Britanijos teismai yra sutikę perduoti V.Antonovą ir R.Baranauską Lietuvai - jie įtariami pasisavinę apie 490 mln. eurų „Snoro“ turto. Prokurorai taip pat yra apriboję jų nuosavybės teises į 233 mln. eurų vertės turtą.

2011 metų lapkritį - tuo pat metu, kai buvo uždarytas bankas - buvęs „Snoro“ valdybos pirmininkas R.Baranauskas ir vienas jo akcininkų V.Antonovas pabėgo ir iki liepos gyveno Jungtinėje Karalystėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių