Prokuratūra Rusiją oficialiai informavo apie kaltinimus buvusiems OMON vadams

  • Teksto dydis:

Generalinė prokuratūra į rusų kalbą baigė versti buvusių sovietų Specialiosios paskirties milicijos būrio ( OMON) Vilniuje vadovų Boleslavo Makutinovičiaus ir Vladimiro Razvodovo baudžiamosios bylos kaltinamąjį aktą.

Nesant galimybės įteikti kaltinamojo akto tiesiogiai patiems kaltinamiesiems, minėto dokumento nuorašai ir jų vertimai pateikti kaltinamųjų B.Makutinovičiui ir V.Razvodovo gynėjams bei išsiųsti Rusijos generalinei prokuratūrai. Pagal Lietuvos įstatymus toks veiksmas prilyginamas kaltinamojo akto išsiuntimui kaltinamajam, trečiadienį pranešė prokuratūra.

Šioje baudžiamojoje byloje dėl 1991 metais Lietuvoje įvykdytų karo nusikaltimų bei nusikaltimų žmogiškumui atskleista 16 Lietuvos pasienio postų užpuolimo, ginklų grobimo, žmonių sužalojimo bei apšaudymo epizodų, nukentėjusiaisiais ir civiliniais ieškovais pripažinti 39 asmenys, dauguma jų - Lietuvos piliečiai.

"Nors ikiteisminis tyrimas yra užbaigtas ir visi privalomi dokumentai pateikti teismui, tarptautinė abiejų kaltinamųjų paieška vykdoma ir toliau", - rašoma prokuratūros pranešime.

Kaip manoma, abu kaltinamieji slapstosi Rusijoje, tačiau šios šalies teisėsaugos institucijos atsisako bendradarbiauti ir išduoti juos Lietuvai, todėl teismo procesas vyks kaltinamiesiems teisme nedalyvaujant, kas yra leidžiama, kai nagrinėjama byla dėl karo nusikaltimų ir nusikaltimų žmogiškumui.

1991 metų sausį Sovietų Sąjungos kariniams daliniams šturmuojant Vilniaus televizijos bokštą bei Radijo ir televizijos komiteto pastatą žuvo 14 žmonių, 31 buvo sunkiai sutrikdyta sveikata, daugiau nei 1000 buvo kitaip sužaloti. Tų pačių metų liepos 31-ąją Medininkų muitinės poste buvo nužudyti septyni policijos ir muitinės pareigūnai, saugoję sovietų tuomet dar nepripažintos Lietuvos valstybės sieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

labai

labai portretas
"laiku" nusiųsta, 22 metus nieko neveikė, tyčia vilkino dokumentų paruošimą ir vertimą, galima pamanyti, kad buvo verčiama į kokią senovės inkų kalbą. Praleista proga, tyčia pataikauta ruskių tarnyboms, o dabar rodome savo veiklą. Pasityčiojimas IŠ visos lietuvių tautos. Niekas nerengė viešinimo visam pasauliui, nei skleidė nuotraukų, nerengė parodomųjų filmų, o tik čia, Lietuvoje mes ir žinojome, o kad būtų iki šiol eksponuojamos visame pasaulyje tos ruskių piktadarybės kažkodėl negirdėti. Atsibudome kažkodėl tik dabar. kažin, kodėl?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių