Prokuratūra padeda narplioti fiktyvaus atliekų tvarkymo schemas

  • Teksto dydis:

Generalinė prokuratūra ir toliau padės Aplinkos ministerijai ir jos regioniniams padaliniams kovoti su neteisėtu atliekų tvarkymu bei narplioti fiktyvaus ir net nusikalstamo atliekų tvarkymo schemas.

Vakar Generalinėje prokuratūroje vykusiame susitikime aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas ir generalinis prokuroras Evaldas Pašilis aptarė dar šių metų pradžioje sudarytos tarpinstitucinės darbo grupės tyrimų rezultatus bei planuojamus veiksmus ateityje. Ši darbo grupė skirta tirti galbūt neteisėtus atliekas tvarkančių įmonių, turinčių teisę išrašyti gaminių ir (ar) pakuočių atliekų sutvarkymą įrodančius dokumentus, veiksmus dėl galbūt fiktyvaus atliekų tvarkymo, dokumentų klastojimo, neteisėtai gautų pajamų ir mokesčių valstybei vengimo.

„Padedant teisėsaugos institucijų ir Valstybinės mokesčių inspekcijos pareigūnams, aplinkosaugininkai nustatė dešimtis tūkstančių įmonių, kurios nevykdo gamintojams ir importuotojams Atliekų tvarkymo įstatyme nustatytų pareigų. Taip pat teisėsaugai perduota medžiaga dėl ikiteisminių tyrimų pradėjimo. Vos per kelis tarpinstitucinės darbo grupės veiklos mėnesius į Lietuvos biudžetą jau sumokėtas bene 100 tūkst. eurų. Ir tai dar tik tyrimo pradžia. Neabejoju, kad bendromis pareigūnų pastangomis mums pavyks užkirsti kelią neteisėtam atliekų tvarkymui“, - sako K. Trečiokas.

Aplinkosaugininkai visuomenės taip pat prašo nelikti abejingais, ir turint duomenų apie neteisėtus veiksmus, susijusius su atliekų tvarkymu, pranešti Aplinkos ministerijai arba teisėsaugos institucijoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių