Prokuratūra neatskleidžia visų naujos bylos įtariamųjų

  • Teksto dydis:

Generalinė prokuratūra neatskleidžia, kiek yra įtariamųjų ikiteisminiame tyrime dėl prekybos poveikiu.

Jį atlikdami, Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai ketvirtadienį atliko kratas Seimo nario Petro Gražulio ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus Jono Miliaus darbo vietose.

Taip pat krata buvo atlikta P.Gražulio gyvenamosiose patalpose Seimo viešbutyje, pranešė Generalinė prokuratūra.

„Šiuo metu informuoti, kiek yra įtariamųjų, dar yra šiek tiek per anksti. Informacija apie įtariamuosius bus pateikta, kai tai bus galima“, – spaudos konferencijoje sakė Generalinės prokuratūros atstovė Elena Martinonienė. Ji teigė, kad tai yra atskiras tyrimas, kai žurnalistai paklausė, ar jis yra susijęs su ikiteisminiu tyrimu, kuriame figūruoja buvę Seimo nariai Eligijus Masiulis ir Vytautas Gapšys.

Prokuratūra taip pat nenurodo, kokios sumos figūruoja byloje.

Teisėsauga ketvirtadienį pranešė įtarianti, kad vienos maisto produktus gaminančios bendrovės vadovai, norėdami, kad įmonė išvengtų nuobaudų, kurios paprastai yra taikomos aptikus darbų saugos, pakavimo, ženklinimo, higienos ar kitus pažeidimus, savo neteisėtų tikslų siekė papirkdami įvairius atsakingus specialistus arba asmenis, galinčius tokiems specialistams daryti poveikį.

STT pranešime spaudai konkreti įmonė neįvardyta. Atliekant tyrimą keliuose Lietuvos miestuose buvo atliekamos kratos, poėmiai, vykdomi kiti proceso veiksmai.

„Tvarkos ir teisingumo“ partijos atstovas P.Gražulis sakė nieko nežinantis apie situaciją. Jis nei paneigė, nei patvirtino, kad teisėsaugos veiksmai atlikti dėl šaldytų maisto produktų gamybos įmonės „Judex“, kurioje įmonėje dirba jo artimieji. Šios įmonės komercijos direktorė Patricija Pachomovaitė yra P.Gražulio sekretorė - padėjėja Seime.

Prokuratūros pranešime teigiama, kad šiuo metu užsienyje esantis P.Gražulis „apie ikiteisminį tyrimą informuotas telefonu“. Pasak E.Martinonienės, kai jis grįš. „galbūt kokie nors ikiteisminio tyrimo veiksmai bus atlikti“. P.Gražulis byloje kol kas neturi jokio statuso.

„Tas laikas pasirinktas atsižvelgiant į visas tiriamo galimai įvykdytų nusikalstamų veikų aplinkybes. Buvo suplanuoti veiksmai. Atlikti juos derinant prie tam tikrų asmenų dalyvavimo ar nedalyvavimo, nebuvo galimybės“, – sakė E.Martinonienė.

57-erių P.Gražulis į Seimą, įskaitant šią kadenciją, buvo renkamas penkis kartus nuo 1996 metų. Nuo 2012 metų iki šių metų gegužės jis buvo „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos Seime seniūnas, bet gegužę pasitraukė iš šių pareigų, motyvuodamas žemais partijos reitingais sociologinėse apklausose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

baba

baba portretas
kuo maziau informacijos paviesina, tuo sekmingesnis tyrimas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių