Prokuratūra: KAM nepateikė jokių dokumentų apie dideles įrankių kainas

  • Teksto dydis:

Prokuratūra iš Krašto apsaugos ministerijos (KAM) nėra gavusi jokių dokumentų dėl įtartinai didelių virtuvės įrankių kainų, įsigytų per viešąjį pirkimą, sako generalinio prokuroro pavaduotojas Žydrūnas Radišauskas.

„Prokuratūra iš Krašto apsaugos ministerijos jokių dokumentų nėra gavusi. Visa eiga prasidėjo nuo to, kai generalinis inspektorius atliko tarnybinį patikrinimą. Tai įvyko 2015 metų vasario 26 dieną. Tą išvadą kitą dieną nusiuntė Karo policijai. Ne prokuratūrai, kaip bandoma klaidinti. Karo policijai buvo pateikta visa medžiaga“, – trečiadienį Seime žurnalistams sakė prokuroras.

Krašto apsaugos ministras socialdemokratas Juozas Olekas anksčiau viešai yra minėjęs, kad KAM pati kreipėsi į prokuratūrą dėl aštuonis kartus brangesnių virtuvės įrankių kainų, pirktų iš bendrovės „Nota bene“.

„Man atrodo, kad mes jau (2015 metų) kovą mėnesį su faktais, su tomis nuotraukomis, kurios dabar publikuojamos, kaip kažkieno atliktos, tai yra mūsų padarytos apie tas parduotuves ir sufiksuoti faktai, kurie yra, kreipėmės į Karo policiją ir prokuratūrą dėl ikiteisminio tyrimo. Nes kai mes gavome tą signalą ir apsvarstėme, kas čia yra, mūsų išvada buvo, kad tai yra baudžiamojo nusikaltimo sudėtis ir todėl reikėtų eiti per prokuratūrą, neapsiriboti tik administracinėmis nuobaudomis“, – antradienį Liberalų sąjūdžio frakcijoje pasakojo ministras.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ministrą apkaltino melu ir valstybės, kariuomenės kompromitavimu bei paragino trauktis iš pareigų.

Sužinojo iš Karo policijos

Generalinio prokuroro pavaduotojo teigimu, prokuratūra apie minėtą viešąjį pirkimą sužinojo iš Karo policijos, kai ši pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo.

„Prokuratūra tame etape, kada atliekami patikslinamieji veiksmai, pagal Baudžiamojo proceso kodeksą, nedalyvauja. Atlikusi patikslinimo veiksmus Karo policija priėmė sprendimą pradėti tyrimą dėl vienos veikos. Galima daryti išvadą, kad kitos veikos požymių nenustatė“, – sakė Ž.Radišauskas.

Jis trečiadienį dalyvavo Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto posėdyje, kur nagrinėti kariuomenės ir KAM vykdomi viešieji pirkimai.

Generalinio prokuroro pavaduotojas pasakojo, kad Karo policija ikiteisminį tyrimą pradėjo dėl pirktų virtuvės įrankių ženklinimo, tai yra dėl to, kad įmonė tiekėja pateikė užsakovui ne to gamintojo prekes, kaip buvo numatyta sutartyje.

Šių metų birželio 1 dieną prokuroro sprendimu šis tyrimas nutrauktas, nes „gauti duomenys, įskaitant ir pagal tarptautinės teisinės pagalbos prašymą gautą atsakymą iš Vokietijos, bei visos kitos nustatytos faktinės aplinkybės, nesudaro pagrindo manyti, kad buvo padaryta nusikalstama veika, dėl kurios pradėtas šis ikiteisminis tyrimas“.

Įtarimų dėl korupcijos kilo prokurorui

Ž.Radišauskas atkreipė dėmesį, kad šį tyrimą atlikusiam prokurorui kilo abejonių dėl galimų korupcinių veikų ir dėl galimų viešųjų pirkimų procedūrų pažeidimo.

„Dėl to jis tą pačią dieną kreipėsi su raštu į Viešųjų pirkimų tarnybą. 2016 metų rugpjūčio mėnesį gavus Viešųjų pirkimų tarnybos išvadą, medžiaga nukreipta į tą pačią Karo policiją įvertinti ir proceso sprendimui priimti. Visi veiksmai iš prokuroro pusės vyko dar iki to, kol kilo visuomenėje toks susidomėjimas“, – pabrėžė pareigūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha ...ta pizdnentura tam ir reikalinga ,kad

cha  ...ta  pizdnentura  tam ir  reikalinga  ,kad portretas
pati istirtu ir surankiotu visus reiklingus popierius , o ne laukt snukius issiepus kol FEDIA is KAM atnes uz kiek pirko nurasytus ,,,boxerius,,, ar auksines sakutes [pagal kaina]

...

... portretas
Jep: kreiptis reikia į SAVO asmenį, ir duomenis pateikt tik neesminius; gautą atsakymą reikia viešint kaip ESĄ įrodantį kad 'vsio zakonno'.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių