Projekte „Stilius“ – grįžimas į jaunystę

Dienraštis "Klaipėda" kartu su mados ir verslo centru "Herkaus galerija" tęsia visus metus truksiantį klaipėdiečių gražinimo projektą "Stilius". Antrąja laimingąja tapusi Lina Petrikaitienė po įvykusių permainų neteko amo. "Grįžau į jaunystę", – džiugių emocijų neslėpė moteris.

Sujaudino laiškas

Per mėnesį sulaukę daugybės laiškų projekto iniciatoriai liko maloniai nustebinti klaipėdiečių moterų noro ir ryžto keistis. Mados ir verslo centro "Herkaus galerija" direktorė Aistė Valiūtė pripažino, kad nors ir nebuvo lengva išrinkti nugalėtoją, tačiau visus sujaudino klaipėdietės L.Petrikaitienės laiškas.

"Nieko nelaukę nusprendėme, kad iš naujo pajusti pasitikėjimą savimi turime padėti būtent jai. Moteriai išvaizda pakeista už daugiau nei 1,2 tūkst. litų", – sakė A.Valiūtė, primindama, kad dabar mados ir verslo centre klaipėdiečiams taikomos ypač didelės žiemos sezono nuolaidos.

Į stiliaus, grožio ir pokyčių dieną pakviesta L.Petrikaitienė pasakojo, kad apie projektą sužinojo vartydama dienraščio "Klaipėda" puslapius.

"Kiekvieną šeštadienį jau 15 metų perku laikraštį. Pamačiusi, jog galiu išmėginti laimę, nusprendžiau pabandyti. Gyvenimas manęs nelepino. Teko palaidoti du vyrus – savo vaikų tėvus, o keturias atžalas auginti vienai. Dirbu auklėtoja vaikų darželyje, rengiu seminarus ikimokyklinio ugdymo įstaigų pedagogams įvairiuose šalies miestuose, todėl turiu atrodyti gerai, o tai kainuoja nemažai pastangų", – šypsojosi 46 metų moteris.

Sūnus nori matyti jauną

Tačiau, anot jos, pats netikėčiausias pareiškimas buvo jos jauniausiojo sūnaus Tomo, kuriam 9 metai.

"Mes vartėme šeimos albumą ir jis labai nuoširdžiai pareiškė: "Mama, kaip gaila, kad aš niekada nemačiau tavęs jaunos". Tai pagrindinė priežastis, kuri privertė kreiptis pagalbos. Aš suprantu, kad savo amžiumi esu ant naujo virsmo ribos, kuris vadinasi "brandi moteris", bet man dar 10 metų reikės vaikščioti į sūnaus Tomo klasės tėvų susirinkimus. Gal per jautriai reaguoju, tačiau man tai labai svarbu", – atvira buvo L.Petrikaitienė.

Jos įsitikinimu, toks projektas – galimybė pasprukti nuo rutinos ir nuotykis, kurį galima prisiminti visą gyvenimą. Optimizmu, energija ir gera nuotaika spinduliuojanti moteris visiškai atsidavė į stilistų rankas ir leido atlikti net drastiškiausius pokyčius.

Paryškino bruožus

Grožio ir soliariumų studijos "Etude" meistrė Evelina L.Petrikaitienei pritaikė trumpo kirpimo modelį. "Norėjau pabrėžti išraiškingus veido bruožus bei akivaizdžiai matomą charizmą. Kirpimas – šiuolaikiškas, jaunatviškas, tačiau sykiu ir toks, kad susitvarkyti namuose nebus sudėtinga", – pasakojo Evelina.

Gražiausių L.Petrikaitienės bruožų išryškinimu pasirūpinusi vizažistė Aušra pasakojo, kad parinko klasikinį vakarinį makiažą.

"Spalvas priderinau prie bendro klientės aprangos stiliaus. Reikėtų atkreipti dėmesį, jog vokų šešėliai yra slapta, tačiau labai efektyvi grožio puoselėjimo priemonė. Juos derinau prie moters spalvinio tipo. Makiažas yra menas, kurį privalu pritaikyti prie kiekvieno žmogaus veido bruožų. Geriau daryti tai, kas tinka, ir ne visada vaikytis madų", – kalbėjo Aušra. Padovanoto makiažo ir šukuosenos kaina siekė 160 litų.

Jaunatviškas stilius

Drabužių parduotuvės "Šip Šop", prekiaujančios tik lietuvių dizainerių sukurta produkcija, savininkė Gentvilė Šležaitė prisiminė, jog sužinojusi, kad projekto dalyvė bus mokytoja, nusprendė moterį aprengti stilinga, jaunatviška ir žaisminga suknele. Parduotuvėje galima rasti tokių mados kūrėjų kaip Agnės Kuzmickaitės, Kristinos Kruopenytės, Kęsto Rimdžiaus, Agnės Jagelavičiūtės, Roberto Kalinkino, "Happeak" ir kitų prekinių ženklų drabužius.

"Išrinkau tamsiai mėlynos spalvos, laisvo kirpimo po "Le Muse" slapyvardžiu kuriančios dizainerės Linos Pliuraitės suknelę, kuri padėjo sukurti žaismingą ir neįpareigojantį stilių. Be to, apsisprendimą dar labiau sustiprino ekstravagantiška ir drąsi šukuosena, kurią pamačiau", – sakė G.Šležaitė. Padovanotos suknelės kaina – 340 litų.

Itališkos avalynės "Batų galerija" savininkas Gintautas Mackevičius sakė, kad prie suknelės norėjo priderinti batus, kurie taptų stilingu akcentu ir atšviestų visą ansamblį.

"Išrinkome juodus lakuotos odos aulinukus. Mūsų parduotuvėje avalynė užsakoma tik du kartus per metus vykstančiose parodose Italijoje. Dirbame tiesiogiai su gamintojais ir į Lietuvą atvežame tuos modelius, kurie yra skirti tų metų mados tendencijoms Europoje. Visi batai mūsų parduotuvėje yra pasiūti iš aukštos kokybės odos", – sakė G.Mackevičius. Batai, padovanoti klaipėdietei, kainuoja 299 litus.

Dovanų lietus

Pamiršti neliko ir L.Petrikaitienės pokyčius vainikavę aksesuarai. Įspūdingus rankų darbo auskarus padovanojo parduotuvė "Glamour", prekiaujanti originaliais vienetiniais rankų darbo papuošalais bei galinti aksesuarus pagaminti pagal kliento pageidavimus. Moteriai atitekusių auskarų vertė – 120 litų.

Verstos odos šokolado spalvos rankinę, kurią galima nešioti keliais būdais, prie L.Petrikaitienės ansamblio pritaikė parduotuvės "Terdeco" atstovai. Salone galima įsigyti aukščiausios kokybės odinių rankinių, kurios atspindi paskutines mados tendencijas. Padovanota rankinė kainavo 169 litus.

Norėdamas paskatinti nepamiršti pasirūpinti ir fizine sveikata, "Herkaus" sporto klubas "Stiliaus" projekto dalyvę pradžiugino 129 litų vertės vieno mėnesio abonementu pasirinktoms treniruotėms.

Ekologiškų produktų parduotuvė "Gamtos kerai" L.Petrikaitienei įteikė "Bjobj" firmos kvepiančios linijos kosmetikos rinkinį, kurį sudaro to paties kvapo tualetinis vanduo, kūno kremas ir dušo gelis "Semi di lino". Įteikto rinkinio vertė – 122,5 lito.

Pranoko lūkesčius

Po įvykusių pokyčių L.Petrikaitienė sunkiai valdė emocijas. "Panašiai apsikirpusi buvau prieš 18 metų. Tik tada labai bijojau grįžti namo ir pasirodyti mamai. Prieš atvykdama į mados ir verslo centrą "Herkaus galerija" jaudinausi lyg prieš egzaminą. Tačiau pokyčiai pranoko lūkesčius. Visiškai paklusau specialistams, kurie žino, ką daro. Nusprendžiau niekam nesipriešinti ir leisti darbuotis profesionalams. Juk jie mato geriau", – teigė moteris.

Anot jos, pokyčiai ir turi būti ryškūs, kad niekam neliktų abejonių, jog dalyvauji projekte. Klaipėdietė pripažino, kad visą gyvenimą vengė mėlynos spalvos.

"Tėvai norėjo susilaukti berniuko, todėl įvairūs mėlyni drabužėliai mane persekiojo visą vaikystę. Pamačiusi tamsiai mėlyną suknelę, kuri labai graži, supratau, kad nuo likimo nepabėgsi", – juokėsi L.Petrikaitienė.

Moteris patikino, jog nuostabiai praleido dieną ir atsipalaidavo tarp malonių, jaunų bei savo darbą puikiai išmanančių žmonių.

Dabar dienraščio skaitytojos kviečiamos projekte paskatinti dalyvauti ir savo dukreles. Kitą mėnesį pasikeitimams bus išrinkta mergaitė, kuriai stiliaus pokyčiai bus įvykdyti už maždaug 1,2 tūkst. litų bei padovanota Swarowski kristalais puošta karūna. Visos jaunosios klaipėdietės, trokštančios pokyčių, savo anketas gali siųsti adresu stilius@kl.lt.

Mados ir verslo centras "Herkaus galerija"

Herkaus Manto g. 22, Klaipėda
Tel. +370 679 77 833
El. paštas info@herkausgalerija.lt
www.herkausgalerija.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

persistenge

persistenge portretas
su ta sukuosena!Netinka jai,netgi pasendino.1-oje nuotraukoje ji zymiai patrauklesne,nes tai yra,,JI",o po to-nebe...Tik sijono ilgis neatitinka(butinai nedengti keliu).

JUNE

JUNE portretas
SUPER!!!

Da nut ė

Da nut ė portretas
Lina, nuoširdžiai džiaugiuosi kartu su tavimi. Šaunuolė!- Danutė
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių