Projektas „Pasveikink jūrą Palangoje“ sunkiai gyvenančių šeimų vaikus kvies į kurortą

  • Teksto dydis:

Palanga jungiasi prie Prezidentės Dalios Grybauskaitės iniciatyvos kartu kurti saugią Lietuvą ir kviečia sunkiai gyvenančių šeimų vaikus iš visos Lietuvos pamatyti jūrą.

Liepos pabaigoje keli šimtai mažųjų iš visų šalies miestų atvyks į kurortą ir kartu su draugiškais palangiškiais pirmą kartą pasveikins jūrą bei Palangoje statys savo svajonių pilį.

„Kiekvienas Lietuvos vaikas, nepaisant sunkios šeimos materialinės padėties, turi teisę į linksmą, įspūdžių kupiną vaikystę. Deja, realybė daliai mažųjų yra kitokia – tėvai dėl įvairių priežasčių kartais negali užtikrinti turiningo savo vaikų laisvalaikio. Liūdna, bet dalis Lietuvos vaikų nė karto nėra matę jūros. Todėl, jungdamiesi prie Prezidentės D.Grybauskaitės iniciatyvos „Už saugią Lietuvą“, nusprendėme padėti išpildyti mažųjų, augančių itin sunkiai gyvenančiose šeimose, svajones – šią vasarą pakviesti vaikus pasisvečiuoti Palangoje jie pirmą kartą pamatys jūrą“, – kalbėjo Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

Tad liepos pabaigoje didžiausias šalies kurortas vaikams padovanos mažą stebuklą.

„Pasveikink jūrą Palangoje“ – taip vadinasi projektas, kurį įgyvendindama kurorto savivaldybė į Palangą sukvietė sunkiai gyvenančių šeimų vaikus. Keli šimtai mažųjų Palangoje ne tik pirmą kartą pamatys jūrą, bet ir dalyvaus specialiai jiems rengiamose pramogose, paplūdimyje statys svajonių pilį, mėgausis muzikinio fontano šokiu, dalyvaus kultūriniuose vaikams skirtuose renginiuose, plaukios laivu.

„Tikimės, kad Palangoje patirti įspūdžiai ne tik praturtins mažųjų laisvalaikį, išplės akiratį, bet ir padovanos jiems didelę porciją džiaugsmo, kuriuo vaikai dalysis su namuose likusiais artimaisiais bei draugais“, – sakė Š.Vaitkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių