Projektas „Nepažintas meras“: savivaldybių vadovai pasirodys netikėtame amplua

  • Teksto dydis:

„Nepažintas meras“ – naujas LRT televizijos projektas, leisiantis žiūrovams artimiau susipažinti su šalies savivaldybių vadovais, o jiems – pažvelgti į savo miestą ar rajoną paprasto gyventojo akimis. Projekte pasiryžę dalyvauti merai, perrengti ir neatpažįstamai nugrimuoti, pusdienį praleis kaip paprasti savivaldybės gyventojai, spręsdami įvairias kasdienes problemas ir aiškindamiesi, ar tikrai pavaldžių institucijų durys atviros visiems.

„Gaudyti nusikaltėlius užsislaptinus paprasčiau ir lengviau nei bendrauti su joniškiečiais bandant apsimesti, kad jų nepažįstu“, – po laidos įspūdžiais dalysis buvęs kriminalistas, Joniškio rajono meras Vitalijus Gailius. Jis – vienas iš šešiolikos merų, sutikusių dalyvauti projekte. Čia taip pat dalyvaus Ignalinos, Šakių, Klaipėdos rajono, Birštono, Neringos, Kaišiadorių, Trakų ir kitų savivaldybių vadovai.

„Nepažintas meras“ – realybės dokumentikos laida, kurios metu merai, pusdieniui palikę savo kabinetą, tampa paprastais gyventojais ir bando spręsti vietos žmonėms aktualias problemas. Jas laidos kūrybinė grupė aiškinasi iš anksto apklausdama vietos gyventojus. Slapta kamera fiksuos, kaip merui seksis spręsti problemas ir kaip reaguoja gyventojai, netikėtai atpažinę savo miesto vadovą. Atpažinti merus nebus paprasta, nes, kaip sako laidos kūrėjai, kai kurių nugrimuotų savivaldybių vadovų nepažino net kasdien su jais bendraujantys kolegos.

Pasak laidos vedėjo, LRT žurnalisto Edvardo Kubiliaus, filmuojant laidą iš tiesų pavyko išspręsti dalį gyventojų įvardytų problemų arba buvo imtasi veiksmų jas išspręsti. „Buvo pašalinti daugybę metų gyventojų eismui trukdantys apvadai, gatvėse užlopytos duobės, sutvarkytas eismo ženklinimas“, – vardija E. Kubilius.

Laida „Nepažintas meras“ bus transliuojama kiekvieną trečiadienį per LRT televiziją. Laidos premjera – jau šį trečiadienį, sausio 8 d., 21.30 val.

Pirmoji laida nufilmuota Tauragėje – jauniausias šalies meras, Tauragės rajono meras Dovydas Kaminskas ryšis išmėginti, kaip miestas yra pritaikytas judėjimo negalią turinčių gyventojų poreikiams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių