Projektas kvies labdarą teikti originaliai

Padėti vienatvės ir skurdo prispaustiems seneliams galima ne tik  aukojant, bet ir patiems rengiant originalias pagalbos akcijas.

Tokias kūrybines iniciatyvas skatins naujas Maltos ordino pagalbos tarnybos bei Lietuvos radijo ir televizijos projektas-konkursas „Geriausia labdaros idėja“, pranešė nacionalinis transliuotojas.

„Šis konkursas – patrauklus įrodymas, kad padaryti gerą darbą gali kiekvienas – tereikia pasitelkti fantaziją ir pasinaudoti savo turimais talentais bei sugebėjimais“, – projekto organizatorių pranešime spaudai cituojamas Maltos ordino ambasadorius Lietuvoje grafas Douglas fon Saurma-Jeltschas.

Projekto organizatoriai laukia pačių įvairiausių labdaros idėjų: siūlymų rengti koncertus, spektaklius, kepti saldumynus, gaminti kalėdinius papuošalus ir juos pardavinėti. Konkurso metu bus renkami originaliausi sumanymai, kurie bus pristatyti per Lietuvos radiją ir televiziją.

Konkurse gali dalyvauti visi, neabejingi socialiai pažeidžiamiems žmonėms: moksleiviai, studentai, įvairūs klubai, įmonės ir verslininkai. Pasak Maltos ordino ambasadoriaus, kitose šalyse panašūs projektai sulaukia didelio visuomenės dėmesio.

„Tikėtis nuolatinės pagalbos iš kitų šalių – ne išeitis, reikia pradėti patiems rūpintis savo seneliais. Tam, kad vargana vienišų, dažnai neįgalių, pagyvenusių žmonių padėtis gerėtų, reikia visos bendruomenės įsitraukimo. Ypač tai aktualu ekonominės krizės akivaizdoje, kuomet vargingiausieji nukenčia labiausiai“, – akcijos tikslą apibūdina grafas D. Saurma-Jeltschas.

Per visas labdaros akcijas surinktos lėšos bus skiriamos ilgamečiams Maltos ordino pagalbos tarnybos pagalbos projektams, skirtiems padėti pagyvenusiems žmonėms.
Norintieji dalyvauti konkurse savo idėjas kviečiami siųsti adresu maltos.ordinas@gmail.com ir jas įgyvendinti.

Komisijos atrinkta geriausia, originaliausia, sėkmingiausia įgyvendinta idėja bus paskelbta ir apdovanota gruodžio 26 d. vyksiančiame kalėdiniame koncerte.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių